KWB vodilno ogrevanje na biomaso: Mi dajemo energijo za življenje!

Na podlagi študije Tehniške univerze v Gradcu igrajo ogrevalni sistemi na lesne pelete v obdobju obnovljivih virov energije eno izmed ključnih vlog.

 

Na podlagi študije Tehniške univerze v Gradcu igrajo ogrevalni sistemi na lesne pelete v obdobju obnovljivih virov energije eno izmed ključnih vlog. „Tržna raziskava obnovljive toplotne oskrbe v gospodinjstvih z ogrevalnimi sistemi na lesne pelete“ prikazuje zahteve, ki jih mora izpolnjevati sodobni ogrevalni sistem na lesne pelete, s strani končnih strank in inštalaterjev. Dodatno je bilo ocenjeno, v katerem obsegu izbrani proizvajalci ogrevalnih sistemov na pelete iz vidika inštalaterjev, kot tudi proizvajalcev energenta in trgovcev s peleti te zahteve izpolnjujejo. Rezultat prikazuje jasno sliko: KWB ima najbolj zadovoljne stranke in najboljše ogrevalne sisteme na pelete.

 

 

kwb 1

 

 

Študija je deljena v dva dela: prvi del predstavlja raziskavo med proizvajalci peletov in dobavitelji peletov. Pri tem je prvotnega pomena ocena dobaviteljev peletov, katere zahteve so pomembne za končne uporabnike pri prehodu iz fosilnega ogrevalnega sistema, na ogrevalni sistem na lesne pelete. Prav tako se je poizvedovalo o zahtevah, ki jih izdelek mora izpolnjevati z vidika proizvajalcev in dobaviteljev peletov, kot tudi ocena o učinkovitosti posameznih proizvajalcev ogrevalne tehnike. Pri vprašanju, kateri proizvajalec ogrevalnih sistemov na lesne pelete ima najbolj zadovoljne stranke, je bil KWB jasno uvrščen na prvo mesto, kateremu so sledili Ökofen in ETA.

 

 

KWB je najboljši proizvajalec ogrevalnih sistemov na pelete
Drugi del raziskave TU Graz se je posvetil inštalaterjem, kateri prodajajo strankam ogrevalni sistem, ga vgradijo in izvedejo prvi zagon oziroma ga tudi servisirajo. Podobno kot v prvem delu raziskave, je tudi tu postavljeno vprašanje, kako inštalaterji razvrstijo zahteve strank, kakšne zahteve imajo sami o ogrevalnem sistemu na lesne pelete in kako ocenjujejo posamezne proizvajalce v povezavi z različnimi kriteriji. Pri vprašanju, kdo iz vidika inštalaterjev je najboljši proizvajalec ogrevalnega sistema ne lesne pelete, je bil KWB jasno imenovan pred drugimi bolj poznanimi znamkami.

 

Ogrevalni sistemi na lesne pelete se proizvajajo na najmodernejši proizvodni liniji. Pri prehodu na modularno zasnovo kotla je bila proizvodna linija v celoti na novo zasnovana. Investirano je bilo približno 350.000 EUR, da bi lahko zagotovili delovna mesta, ki so individualno prilagojena na lastne potrebe sodelavcev in sodelavk. Faza načrtovanja je vzela veliko časa, sama predelava je bila izvedena v samo tednu dni. Model za predelavo je bila avtomobilska industrija. Dolgoletne izkušnje z modulno gradnjo in predvsem uporabo sodobne tehnike vijačenja je prepričalo štajersko podjetje. Na najmodernejši proizvodni liniji se lahko na dan proizvede do 35 naprav na pelete. To je možno samo, ker se posamezne module proizvede na zalogo in so skladiščeni v tovarni v St. Margarethen-u. To je tudi zagotovilo za kratek cikel v proizvodnji. Po prejemu naročila je potrebno samo še proizvesti komponente, ki jih je stranka naročila in že se lahko kotel izdobavi. Ta novi način dela skrbi tudi za enakomerno izkoriščenost sodelavcev in sodelavk. Z možnostjo, da se posamezni moduli proizvedejo vnaprej, se s tem pokrijejo konice in zmanjša nadurno delo.

 

 

Rekordno leto za KWB
To, da je začeta pot KWB-ja pravilna, je potrdil tudi rezultat v koncernu 2012: KWB, specialist za ogrevalne sisteme na lesno biomaso, je povečal promet v letu 2012 za več kot 30 odstotkov in si s tem zagotovil nove investicije na obstoječih lokacijah in v raziskave in razvoj. Še bolj uspešno je bilo leto za Slovensko podružnico KWB, ki je zabeležila prav na produktu ogrevalnega sistema na pelete KWB Easyfire največjo rast in predstvlja v portfelju najbolje prodajani produkt. 

tel.:+386 (0)3 839 30 80

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI