Ogrevanje na lesno biomaso: Učinkovita in okolju prijazna rešitev

Oglasno sporočilo

Slovenija, ena bolj pogozdenih držav, ponuja izjemne možnosti za ogrevanje na lesno biomaso z izkoriščanjem tega obnovljivega vira energije.

Lesna biomasa, ki je na voljo v obliki drv, lesnih sekancev in pelet, predstavlja cenovno ugodno in okolju prijazno alternativo tradicionalnim načinom ogrevanja. Z razvojem tehnologije kotlov za ogrevanje na lesno biomaso so se povečale možnosti za učinkovito in varčno ogrevanje domov, med katerimi izstopa uplinjevalni kotel na polena UKP Smart podjetja Seltron.

Ogrevanje na lesno biomaso: Lokalna dostopnost in učinkovitost

Lesna biomasa je v Sloveniji lahko dostopna zaradi bogatih gozdnih površin. Mnogi prebivalci imajo dostop do lastnih gozdov ali pa les kupijo po ugodnih cenah. Uplinjevalni kotel na polena UKP Smart s svojim izkoristkom do 92 % spada med najučinkovitejše na trgu, kar zagotavlja nižje dolgoročne stroške in minimalni vpliv na okolje.

 

Stroškovna učinkovitost in subvencije

Investicija v sistem ogrevanja na lesno biomaso se lahko na prvi pogled zdi visoka, vendar je potrebno upoštevati dolgoročne prihranke zaradi visoke energetske učinkovitosti in možnosti pridobitve subvencij ter finančnih spodbud, ki lahko znatno zmanjšajo začetne stroške.

 

Zmogljivost in dolgoročna zanesljivost

Kotel UKP Smart je zasnovan tako, da zadosti potrebam po ogrevanju in topli vodi v gospodinjstvu. Njegova dolgoživost je zagotovljena z robustno konstrukcijo in odpornimi materiali, kot so paneli iz nerjavečega jekla v nalagalni komori, ki poenostavljajo vzdrževanje in podaljšujejo življenjsko dobo kotla.

 

Možnosti skladiščenja in tehnična podpora

Pred namestitvijo sistema je pomembno preveriti možnosti za skladiščenje lesne biomase. Poleg tega je v bližini na voljo kvalificirana tehnična podpora in servis podjetja Seltron, kar zagotavlja brezskrbno uporabo in vzdrževanje sistema za ogrevanje na lesno biomaso.

 

Predstavitev kotla UKP Smart

Kotel UKP Smart združuje napredno tehnologijo in uporabniku prijazne funkcije, kot so lambda sonda za optimalno zgorevanje, možnost oddaljenega nadzora preko aplikacije SeltronHome in visoka toplotna izolativnost. Vse te lastnosti prispevajo k izjemni učinkovitosti, zanesljivosti in enostavnemu upravljanju ogrevanja.

 


Za vse, ki iščete varčno, okolju prijazno in učinkovito rešitev za ogrevanje, je kotel UKP Smart podjetja Seltron odlična izbira. Za brezplačno strokovno svetovanje o varčnem ogrevanju obiščite Center varčnega ogrevanja na Tržaški 85 A v Mariboru; jih pokličite na 080 13 55 ali izpolnite spodnji kontaktni obrazec:


Seltron d.o.o.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI