Nov trend v gradbeništvu je trajnostna gradnja, ki prinaša veliko koristi za okolje in za uporabnike stavb. Bivanje v takih objektih je udobnejše, predvsem pa bolj zdravo. Z vidika okoljevarstva je vedno bolj pomembno kakšne gradbene materiale uporabljamo.

 hidroizolacija terase

 

Če želimo, da nas stavba dobro ščiti pred vodo in vlago v hiši, moramo poskrbeti za to, da bo dobro izolirana. Vlaga, ki prodre v notranjost stavbe povzroča gnitje in razvoj plesni, ki je zdravju zelo škodljiva, poleg tega materiali hitreje propadajo, zaradi česar se poslabša tudi izgled stavbe in pada njena vrednost. Ena izmed zahtevnejših faz pri gradnji hiše ali sanacijah objektov (npr. sanacija ravne strehe ali odprte terase) je pravilna izbira in izvedba hidroizolacije.

 

hidroizolacija terase balkona odprte strehe

 

Okolju prijazna hidroizolacija za terase, odprte strehe in balkone s proizvodi Diasen

Dobre hidroizolacijske materiale odlikuje visoka kvaliteta z dolgo življenjsko dobo, odpornost na vremenske vplive in enostavna uporaba. Na trgu ni veliko materialov z naštetimi karakteristikami, ki se razen tega uvrščajo še med okolju prijazne (brez kemikalij, topil, kislin).

Hidroizolacijski premazi blagovne znamke Diasen so 100 % naravni materiali, proizvedeni na vodni bazi, prijazni za okolje in ljudi, enostavni za delo, predvsem pa cenovno dostopni. Program zajema hidroizolacije za terase, balkone, ravne strehe (Acriflex Pro, Acriflex X-Pro), lahko pa ti pa služijo kot hidroizolacijska prevleka pred polaganjem keramike (Acryflex Mono, Ultarabit, Ultragum).

Fasadni sistemi

hidroizolacija terase balkona premaz Diasen

V tem segmentu se nahaja tudi specialni tri-komponenti premaz Watstop (A+B+C) na osnovi epoksi in cementa, ki zdrži do 9.5 Atm pozitivnega in negativnega pritiska vode.
V isto linijo proizvodov spadajo tudi talne barve – za kleti, garaže, delavnice, zunanje površine (igrišča, kolesarske steze itd).

V okviru programa Ekogradnja podjetja Koop lahko izbirate okolju in zdravju prijazne gradbene materiale na osnovi plute, zaščitne premaze in barve na vodni bazi, HPL fasadne plošče, tanke plošče iz naravnega kamna in tesnilno-lepilne materiale brez agresivnih kemikalij, kot so izocianati, kisline in topila. Na izbiro je pestra paleta gradbenih materialov za ekološko ozaveščene uporabnike. 


Imate dodatna vprašanja? Želite prospekt o tem izdelku? Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 


Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.