Zunanja senčila za vroče poletje

Zunanja senčila nudijo dodatno zaščito bivalnih prostorov pred poletnim pregrevanjem ter v mansardi učinkovito znižajo notranjo temperaturo.

Kako doseči, da bomo tudi v poletni vročini uživali v zavetju svojega doma? Prostore v mansardi uporabljamo za različne namene, zato zahtevajo različne rešitve za zaščito proti vročini. Tako bomo tudi v vročih dneh ustvarili prijeten prostor za spanje, delo, učenje in celo za vadbo doma. V nadaljevanju predstavljamo nabor rešitev, ki so jih razvili v podjetju VELUX Slovenija in ki ponujajo ne le učinkovito zaščito pred poletno vročino, temveč nudijo tudi popolno zatemnitev in dodatno protihrupno zaščito. Ko zunanje temperature narastejo, v bivalnih prostorih postane neprijetno vroče, zato je dobro, da pravočasno poskrbimo za dodatno zaščito in izolacijo pred pregrevanjem. Zunanja senčila – rolete ali mrežasta senčila nam to omogočajo.

 

Zunanja sencila zunenje rolete SSS SOFT

 

Zunanje rolete za boljši spanec

Zunanje rolete ALU preprečujejo toploti, da bi prehajala skozi okno, s čimer učinkovito znižajo notranjo temperaturo. Rolete ne ščitijo le pred sončnimi žarki, temveč tudi pred hrupom in lahko celo v najmočnejši svetlobi popolnoma zatemnijo prostor. Zaradi teh lastnosti so še posebej primerne za spalnice. Ker delujejo na električno ali solarno napajanje, so tudi izredno priročne, saj lahko zaščito pred vročino in zatemnitev aktiviramo z enim samim pritiskom na gumb. Ta rešitev ne pride prav le poleti, ampak tudi pozimi. Ko je namreč je zunaj mrzlo, rolete pomagajo prihraniti energijo, saj izboljšajo izolacijo strešnih oken. Zunanje rolete so na voljo v različici SOFT in ALU. Prva je novost v ponudbi, modernega videza, s svojim mehkim, a trpežnim materialom pa prepriča marsikaterega kupca. Druga je Veluxova dobro poznana aluminijasta roleta.

 

Zunanja sencila boljsi spanec

 

Zunanja senčila na solarni pogon

Na električni ali pa na solarni pogon deluje tudi zunanja roleta SOFT, ki popolnoma zatemni prostor. Trpežna in vodoodporna tkanina je diskretno nameščena na zunanji strani okna in preprečuje vdor sončnih žarkov v prostor. Zunanje rolete odpravljajo dve najpogostejši težavi bivanja v mansardi: blokirajo toploto in tudi svetlobo. Zaradi ozkih stranskih vodil in tankega zgornjega ohišja s popolnoma integrirano solarno baterijo se zunanja roleta SOFT diskretno zlije s streho, upravljanje pa poteka s preprostim pritiskom na gumb na brezžičnem stenskem stikalu. Roleta je nameščena na način, da omogoča odpiranje okna tudi, ko je spuščena.

Za namestitev rolet na solarni pogon ni potrebna električna napeljava, saj jih poganjajo sončne celice. Tako so zelo primerne za okna na ročno odpiranje in že vgrajena neelektrificirana okna. Vse zunanje rolete VELUX na solarni pogon so opremljene z daljinskim brezžičnim stenskim stikalom za upravljanje.

 

Zaščiteno, a svetlo

Vsaka mansarda ima prostore, v katerih je dnevna svetloba bistvenega pomena, na primer v kuhinji, otroški sobi in dnevni sobi. Tu je smiselno uporabiti mrežasta zunanja senčila VELUX. Ta nudijo zaščito pred vročino, a hkrati prepuščajo dnevno svetlobo. Tako poskrbijo, da je prostor prijetno svetel za igro ali delo, poleg tega ohranijo razgled skozi okno. Mrežasto zunanje senčilo preprosto ročno upravljamo tako, da ga pritrdimo na dve kljukici na zunanji strani spodnjega krila. Vgradnja rolete ALU je preprosta, na voljo so tudi na solarni ali električni pogon, kar pomeni, da lahko zatemnitev aktiviramo s pritiskom na gumb na priloženem stenskem stikalu.

 

Zunanja sencila

 

Zunanja senčila za pametne domove

Vse izdelke VELUX, ki imajo nameščeno električno ali solarno napajanje, je mogoče upravljati s pametnim telefonom, prek nove mobilne aplikacije v paketu VELUX App Control ali s sistemom pametnega doma VELUX ACTIVE. Ta vključuje dodatne senzorje za merjenje kakovosti zraka v prostoru in količino CO2, glede na zbrane podatke in vremensko napoved pa odpirajo ali zapirajo okna in upravljajo senčenje. Če so napovedane visoke temperature, se zunanja senčila samodejno zaprejo, da se prostor ne bi preveč segrel.

 

Zunanja sencila upravljanje


VELUX svetuje

V podjetju VELUX so razširili svojo linijo rešitev za zaščito proti vročini, da bi zadostili različnim potrebam in tudi denarnicam lastnikom mansard. Pred nakupom tega ali onega senčila pa svetujejo, da razmislite, kaj želite s senčenjem doseči. Želite preprečiti pregrevanje prostora ali s tem tudi zmanjšati količino svetlobe v prostoru in poskrbeti za izolacijo pred zunanjim hrupom? Kako pomembna sta vam naravna svetloba in neoviran pogled skozi okno podnevi, ali je najpomembnejše, da montaža zahteva kar najmanj napora? Šele ko boste imeli odgovore na ta vprašanja, se lotite izbire ustreznega senčila. 


Vas zanima cena, izvedba, garancija za vgradnjo zunanjih senčil? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI