Izolacija temeljne plošče s penjenim steklom

Oglasno sporočilo

Izolacija temeljne plošče s penjenim steklom predstavlja trajno in učinkovita rešitev za toplotno in hidro-izolacijo hiše.

A-glass – granulat iz penjenega stekla se uporablja za izolacijo ravnih streh, drenažnih nasutij, toplotno izolacijo med dvojnimi zidovi, izravnavo nad oboki, izolacijo bazenov  in seveda izolacijo temeljne plošče. Izdelan je iz recikliranega stekla in dodanih naravnih mineralov. Ne vsebuje potisnih plinov, zaviralcev gorenja in veziv, ki bi kakor koli obremenjevali okolje. Možno ga je ponovno uporabiti ali reciklirati, zato je okolju prijazen izdelek.

Izolacija temeljne plošče s penjenim steklom

Granulat iz penjenega stekla ne vpija vode, je popolnoma odporen proti trohnjenju in škodljivcem, kemično odporen in ima kljub zelo majhni gostoti (nasipna teža je 140 do 160 kg/m3) veliko tlačno trdnost.

 

Uporaba granulata iz penjenega stekla pod temeljno ploščo ali ob pasovnih temeljih

Talna konstrukcija ima preprosto sestavo, zato tudi izvedba poteka hitro. Pod temeljno ploščo so plasti:

  • geotekstil,
  • komprimiran granulat iz penjenega stekla,
  • geotextil,
  • instalacijske in drenažne (radon) cevi v nasutju,
  • utrjena podlaga.

Izolacija temeljne plošče s penjenim steklom prerezLegenda:

  1.  geotextil
  2. nasutje iz penjenega stekla
  3. temeljna plošča
  4. hidroizolacija
  5. suhomontažna talna konstrukcija (ali klasični estrih)

Debelina nasutja je odvisna od želene toplotne upornosti konstrukcije oz. od zahteve po toplotni izolativnosti. Za dosego U vrednosti 0,2 W/m2K je potrebna 40 cm debela plast penjenega stekla iz granulata. Granulat je treba komprimirati v razmerju 1 : 1,3, po komprimiranju pa lahko upoštevamo tlačno trdnost 635 kPa.

Pasovne temelje izoliramo po celi višini in jih tako zaščitimo pred zamrzovanjem. Toplotna izolacija iz granulata A-Glass hkrati služi kot drenaža. Taka izvedba je priporočljiva tudi za izolacijo kletnih zidov.

Granulat iz penjenega stekla se dobavlja v razsutem stanju na kamionu s pomičnim dnom ali v big bag vrečah po 1,5 m3. Zaradi kratkega dobavnega roka se naroča takrat, ko ga potrebujemo, zato dolgotrajno skladiščenje na gradbišču ni potrebno.

Granulat se komprimira z vibracijsko ploščo ali valjarjem brez vibracij, če pa uporabljamo nasutje pri rekonstrukciji znotraj obstoječe zgradbe, pa z ročnim valjarjem.

Za dodatne informacije in ponudbo za izolacijo iz granulata A-glass obiščite spletno stran podjetja KALCER, ali jim pišite v spodnji kontaktni obrazec.

Kalcer d.o.o.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI