Toplotna črpalka Bosch, forum pogosta vprašanja

Oglasno sporočilo

Kaj je uporabnik toplotne črpalke Bosch zapisal na forumu o ogrevanju s to toplotno črpalko v slabše izolirani hiši, ki mu je občutno znižala stroške.

Preverili smo dobro prakso ogrevanja s toplotno črpalko Bosch za primer starejše obstoječe hiše ter novogradnje ter pogosta vprašanja, ki jih uporabniki zastavljajo na forumih.

 

Forum pogosta vprašanja se nanašajo na: ali toplotna črpalka Bosch deluje učinkovito v slabše izolirani hiši?

Preverili smo, kaj je uporabnik na temo Bosch toplotna črpalka forum zapisal pri ogrevanju s to toplotno črpalko v slabše izolirani hiši, ki mu je občutno znižala stroške. Hiša je starejša, izolirana s 5 cm stiropora, debelina zidov 60 cm, okna plastična, enoslojno steklo, hiša ima 320 m2 ogrevalne površine ter radiatorski sistem ogrevanja. V prostorih temp. povprečno znaša 22 ˚C. Pri ogrevanju s toplotno črpalko Bosch Compress 6000, moči 17 kW, so decembra stroški ogrevanja znašali skoraj trikrat manj v primerjavi, ko so ogrevali s kurilnim oljem.

 Forum toplotna crpalka bosch Compress 6000

 

Toplotna črpalka Bosch, forum vprašanje 2: kako se toplotna črpalka Bosch obnese v novogradnji?

Uporabnik foruma je na temo toplotna črpalka Bosch za novogradnjo kot prednost izpostavil nizke stroške. Gradnja hiše, kjer živi s svojo 4-člansko družino v 180 m2 velikem stanovanju, je novejša. Vgrajen imajo centralni prezračevalni sistem in talno ogrevanje. Za ogrevanje in pripravo sanitarne vode jim služi toplotna črpalka zrak – voda Bosch Compress 6000 AWE, moč 7 kW. Skupna poraba električne energije za ogrevanje in pripravo sanitarne vode jih je v lanskem letu stala le 330 evrov.

 

Forumi pogosto toplotne črpalke Bosch primerjajo s konkurenčnimi

Izbira pravega tipa in modela toplotne črpalke je odvisna od lastnosti objekta in njenega obstoječega ogrevalnega sistema. Z vidika pomembnih lastnosti v konkretnem primeru je uporabnik v okviru teme toplotna črpalka Bosch forum primerjal toplotno črpalko Bosch Compress 6000 AWE s konkurenčno črpalko.

Ugotovil je, da ima Bosch v primerjavi s konkurenčno toplotno črpalko številne prednosti. Na prvem mestu je izpostavil boljšo letno učinkovitost (Bosch Compress 6000 AWE (SCOP 199), konkurenčna (SCOP 190)), boljši dostop do dokumentacije v zvezi z montažo in upravljanjem naprave, ter večje možnosti za razširljivost (hibridni sistem, nadgradnja s sončno elektrarno, ogrevanje bazena, Smart Griff).

baner toplotne crpalke

Uporabnik foruma še navaja

Posebej je na forumu izpostavil brezplačno povezljivost na mobilno napravo, medtem, ko je pri konkurenčni toplotni črpalki ta možnost plačljiva. Dobavitelj toplotnih črpalk Bosch je po njegovih izkušnjah bolj odziven, toplotna črpalka Bosch se je, glede na ceno toplotne črpalke brez montaže, izkazala cenejša. Za vložen denar je toplotna črpalka Bosch super toplotna črpalka.


Forum toplotna crpalka bosch

Skupna poraba električne energije za ogrevanje in pripravo sanitarne vode v letu 2019 je bila ca. 300 EUR


Prednosti toplotne črpalke BOSCH Compress 6000 AW, ki jih je na forumu še izpostavil uporabnik

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AW ni visoko učinkovita le zaradi inverterja, mnoge izboljšave ji zagotavljajo odlično delovanje skozi celo leto. Za razliko od ostalih toplotnih črpalk zrak-voda, pri toplotni črpalki Bosch odtaljevanje (do 2 °C) poteka preko zraka od zunaj, s tem pa velik prihranek energije in dodatna ugodnost za uporabnika. Toplotna črpalka zaradi kompaktne oblike iz posebne pene deluje tišje od sodobnega pomivalnega stroja.

 

Varčnost v ekstremnih pogojih

Uporabnik si lahko obeta tudi dodatne prihranke elektrike zaradi preprečevanja vodnega udara. Kadar je zunaj mrzlo, se toplotna črpalka samodejno ogreje in pripravi na zagon in ne potrebujemo grelnega kabla, ki bi napravo segrel.


Kalkulator Oceni prihranekVas zanima, koliko denarja bi letno prihranili ob prehodu na ogrevanje s toplotno črpalko? Pomagajte si z brezplačno aplikacijo – energetskim kalkulatorjem Oceni prihranek energije.


Večnamenska toplotna črpalka

Toplotna črpalka Bosch je primerna za hlajenje in ogrevanje z radiatorji ali talnim ogrevanjem. Vodo ogreje do 62°C in ohrani max. učinkovitost, brez vklopa elektro grelca (55°C zagotavlja še pri zunanji temperaturi -13°C). Deluje do -20°C, ko temperature padejo še nižje, pa se ogrevanje zagotavlja preko elektro grelcev. Je energijsko učinkovita toplotna črpalka s COP do 4,99 ( pri temp. pogojih A 7°C/W35°C); sezonski izkoristek je med najvišjimi na slovenskem trgu (SCOP do 203 %).

Modulirano delovanje pomeni manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov ter daljšo življenjsko doba kompresorja. Kompaktna izvedba in vgrajene komponente zagotavljajo optimalno delovanje, dolgo življenjsko dobo in cenejše ogrevanje. Integriran regulator HPC 400, s preprosto oblikovanimi meniji omogoča nastavitve parametrov po potrebah uporabnika. Ker je serijsko opremljena z IP vmesnikom, jo je enostavno priklopiti na internet, potrebujemo pametni telefon ali tablični računalnik in Bosch aplikacijo EasyRemote.

Vir: toplotna črpalka Bosch forum – podsvojostreho.net/forum/showthread.php?tid=75852&page=3


 Več informacij o primernosti za vaš objekt in ceni toplotne črpalke Bosch prejmete z izpolnitvijo spodnjega obrazca.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI