Zaradi nove tehnologije televizije porabijo za 60 odstotkov manj energije

Zaradi nove tehnologije televizije porabijo za 60 odstotkov manj energije Nova tehnologija pri proizvodnji LCD/LED/PLAZMA televizij je porabo električne energije zmanjšala za več kot polovico od leta 2006. Skupaj z merilniki toplote, hibridnimi avtomobili in varčnimi sijalkami so nove televizije v zadnjem desetletju razveselile okoljevarstvenike. Z boljšo porabo električne energije so postale bolj zelene, kažejo novi podatki, ki jih je objavil britanski Guardian.

Nova tehnologija pri proizvodnji LCD/LED/PLAZMA televizij je porabo električne energije zmanjšala za več kot polovico od leta 2006. Skupaj z merilniki toplote, hibridnimi avtomobili in varčnimi sijalkami so nove televizije v zadnjem desetletju razveselile okoljevarstvenike. Z boljšo porabo električne energije so postale bolj zelene, kažejo novi podatki, ki jih je objavil britanski Guardian.

Od leta 2006 televizije zaradi novih tehnologij zmanjšal porabo energije za 60 odstotkov, kar je znižalo tudi njihovo ceno: danes se cene LED televizij gibajo že okoli 200 evrov. Po svetu televizije porabijo od 6 – 8 odstotkov električne energije.

32-inčne LED televizije porabijo kar 75 odstotkov manj energije kot stare katodne…

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE