Prednosti, ki jih ima električno talno gretje, so številne. Mednje spadajo nizki stroški investicije, ki so eden pomembnejših faktorjev, ko razmišljamo o tem, katero ogrevanje izbrati za svoj dom, vikend ali pisarno. Kdor ogreva s talnim gretjem ima bistveno višje udobje v hiši kot da bi ogreval z radiatorji. Za razliko od klasičnega radiatorskega, električno talno gretje, prispeva k boljšemu počutju in izboljšani klimi v prostoru.

Električno talno gretje je nizkotemperaturno, zato ima zrak višjo relativno vlažnost, je manj suh ter bolj primeren. V primerjavi s klasičnim talnim gretjem za namestitev ni potrebna vgradnja estriha, delo se hitreje zaključi, pogostost montaže električnega talnega gretja je v obstoječih hišah zato pogostejša. Električno talno gretje je lažje, tanjše in ne potrebuje kotlovnice ter cevne napeljave, zaradi česa je začetna investicija neprimerljivo nižja.

 

Elektricno talno ogrevanje cena

Električno talno gretje z grelnimi folijami


Električno talno gretje, cena

Stereotip, da je električno ogrevanje drago, danes ne velja več. Uporabniki so spoznali, da ima električno ogrevanje prednosti tudi v ceni pred tradicionalnimi sistemi centralnega ogrevanja:

  • nizka začetna investicija
  • nizka poraba električne energije,
  • enostavna in poceni namestitev,
  • brez večjih gradbenih del,
  • hitra odzivnost sistema in dolga življenjska doba.

baner elektricno ogrevanje

 

Električno talno gretje enakomerno porazdeli toploto, tako da so tla vedno prijetno enakomerno topla. Zaradi velike površine se lahko ogrevamo pri nižjih temperaturah, kar se pozitivno kaže tudi na mesečnem računu za ogrevanje.

 

Elektricno talno gretje grelna preproga MySun termostat

Električno talno gretje se namešča z grelnimi preprogami, namestijo se pod keramiko, ali drugo talno oblogo

 

Cena za ogrevanje na elektriko na m2

Električno talno gretje ob pravilni namestitvi in uporabi velja za učinkovit in varčen ogrevalni sistem. Primerno je za vse vrste prostorov in se lahko namesti pod večino finalnih talnih oblog. Grelno telo so grelni kabli oziroma grelne preproge ali grelna folija. Pomembna razlika med njimi je v načinu namestitve in v ceni. Medtem ko se cena grelnih preprog za električno talno gretje giblje od 30 eur na m2, cena grelne folije znaša približno 35 eur na m2. 


 

Polaganje elektricnega talnega gretjaPreberite tudi - Polaganje električnega talnega gretja - naredi sam

Polaganje električnega talnega gretja lahko izvedete sami. Za izvedbo ne potrebujemo tako izdatne debeline, kot je potrebno pri klasičnem talnem gretju. Kako enostavno je polaganje, vam predstavljamo v naslednjem prispevku. 

Se električno talno gretje lahko polaga pod epoksi tlaki?

Električno talno gretje je treba vedno polagati na čist in suh estrih. Epoksi premazi so zaradi obstojnosti združljivi s talnim ogrevanjem, ne glede na to, kateri način prenosa toplote se uporablja. Paziti je potrebno le, da se pred vklopim ogrevanja premaz popolnoma posuši, to je 7 do 10 dni po nanosu.

Grelna mreža, ki je izdelane iz plastike in na katero so pritrjeni grelni kabli, se lahko položi v lepilo za ploščice ali v izravnalno maso, če je ta potrebna. V primeru končnega epoksi premaza tlaka, grelno mrežo najprej pritrdimo na podlago ter jo potopimo v izravnalno maso. Ta naj bo dodatno ojačana z gradbeno mrežico. Lepila in izravnalne mase, s katerimi prekrijemo električno talno gretje, naj bodo prožna, upoštevati pa je potrebno nasvete proizvajalcev. Še posebej je potrebno biti pozoren v primeru polaganja talnega gretja pod epoksi premaz na večje površine, zaradi morebitnih dilatacij. Pred izvedbo predlagamo posvet s strokovnjakom.

Pod tlak je smiselno vgraditi tudi termostat in tipalo za temperaturo, da preprečimo pregrevanje tal.

elektricno talno gretje pod epoksi premaz


Cena za električno talno gretje na ključ, obstoječa hiša, 100 m2

Cena za električno talno gretje na ključ je odvisno od tega, kateri sistem talnega ogrevanja se montira, prav tako je cena odvisna od števila in vrste regulacije, za katero se stranka odloči. Za kvadraturo 100 m2 bivalne površine, komplet izvedba na ključ za električno talno gretje do polaganja finalne obloge znese od 4.000 do 4.500 EUR. Dodatni stroški se nanašajo še na izvedbo novega poda.


 

Pogosta vprašanja električno talno ogrevanje

Ali montažo električnega talnega gretja opravljajo za to posebej usposobljeni monterji?

Ker so ti sistemi električnega talnega ogrevanja zelo razširjeni, jih pogosto montirajo tudi parketarji, keramičarji, električarji. Pogosto pa kupci opravijo sami. Sistem je zasnovan po principu naredi-si-sam.

polaganje elektricnega talnega gretja

Ali se pri vgradnji el. talnega gretja vedno le to vgrajuje na estrih ali je mogoče le to polagati tudi na recimo kakšno obstoječa tla – ploščice recimo

Če stranki dodaten dvig finalnega poda ne predstavlja težave, lahko grelce polagamo kar na obstoječe pode. S tem seveda prihranimo na času in denarju, saj ni potrebno obstoječega poda odstranjevat.

Kakšna je potrebna debelina za vgradnjo talnega gretja, da ob tem ne bo potrebno podrezati notranjih vrat

Z vgradnjo električnega talnega ogrevanja se višina končnega tlaka poviša za cca 6-7 mm, brez upoštevanja nove finalne obloge, kar znaša manj ko en centimeter.

Za koliko se bo ogrevanje z električnim ogrevalnim sistemom podražilo zaradi zadnjih podražitev energentov?

Ob zadnjnih napovedih ponudnikov, da se bo električna energija podražila za okrog 30%, je potrebno vedeti, da električna energija predstavlja približno tretjino celotne vsote na položnici. Z letom 2022 se je za 14 odstotkov podražila tudi omrežnina za distribucijske sisteme. Končna vsota na položnicah bo po podražitvah v primerjavi s prejšnjim letom višja za okrog 15 odstotkov.

 

 Vas zanima cena, izvedba, garancija za novo električno talno gretje? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 


Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.