Električne grelne preproge in grelne folije za topel dotik tal

Električne grelne preproge in grelne folije ob pravilni montaži in uporabi veljajo za zelo udoben, učinkovit in ekonomičen sistem ogrevanja

Električne grelne preproge in grelne folije ob pravilni montaži in uporabi veljajo za zelo udoben, učinkovit in ekonomičen sistem ogrevanja, ki ima številne prednosti tako pred toplovodnimi sistemi ogrevanja kot tudi pred ostalimi oblikami električnega ogrevanja. Sistemi talnega električnega ogrevanja so primerni za vse vrste prostorov, namestiti pa jih je možno pod večino finalnih talnih oblog.


Ogrevanje z grelnimi preprogami in grelnimi folijami ob nizki investiciji in nizkih operativnih stroških zagotavlja vrhunsko bivalno udobje.


Grelne preproge

 

Vas hladi, ko hodite bosi po mrzlih tleh? Električno talno gretje z grelnimi kabli in grelnimi folijami deluje na veliki površini in z nizko temperaturo, zato zagotavlja v primerjavi z visokotemperaturnim načinom ogrevanja izredno velik izkoristek. Talno gretje namreč ne pušča »mrtvih kotov«, tla so ogreta po vsej površini enakomerno, tudi pod pohištvom. Takšen način ogrevanja je še zlasti učinkovit v kopalnicah, kjer je korak z bosimi nogami po ogretih tleh prav blagodejen. Zadnja leta smo zato priča velikemu porastu zanimanja za električno ogrevanje in njegovi vse večji uporabi.

 

Kje so grelne folije uporabne?

Grelne folije so je so lahko prava izbira za talno ogrevanje laminatnih, lesenih in drugih plavajočih podov. Polagajo se brez leplenja in so primerne izključno za plavajoče pode. Skoraj vsa električna energija se pretvorji v toplotno (izkoristek grelnih folij je preko 98%). Površina tal se enakomerno segreje in zagotavlja prijetno bivanje. Grelne folije so dobavljive v različnih dimenzijah.

grelne folije

Električno talno gretje grelna folija MySun

Električne grelne preproge

Električne grelne preproge so najbolj razširjen sistem električnega talnega ogrevanja. Primerne za večino pohodnih površin. Lahko jih položimo pod keramiko, laminat ali parket. Polagajo se lahko v estrih, izravnalno maso ali ustrezno lepilo. Tudi grelne preproge so dobavljive v različnih dimenzijah in so različnih moči.

Električno talno gretje grelna preproga MySun

Električni grelni kabli za ogrevanje zunanjih površin

Ob ogrevanju notranjih prostorov je električno talno ogrevanje primerno tudi za zunanjo uporabo, za preprečevanje zmrzali ali za taljenje snega in ledu na dovozih, pločnikih, dvoriščih, pa tudi na strehah, žlebovih, žlotah. Na izbiro so tudi namenski grelni kabli za preprečevanje zmrzali cevovodov in podobno.

 grelni kabli za ogrevaje zunanjih povrsin

baner elektricno ogrevanje

IR-grelni paneli

Električno talno gretje se odlično dopolnjuje tudi z IR paneli, ki so idealna rešitev za zdrav, varčen in cenovno ugoden vir toplotne energije. Zavedanje o pozitivnih lastnostih in prednostih električnega ogrevanja je pri nas vsak dan večje, povratni odzivi zadovoljnih kupcev in pobud elektroinštalaterjev to še dodatno potrjujejo.

IR-paneli so primerni za vse vrste bivalnih prostorov, kot primarno, občasno ogrevanje ali za dogrevanje. Grelni sevalni paneli so idealni tudi za ogrevanje pasivnih hiš in nizkoenergetskih objektov, poslovnih prostorov, pisarn, teras lokalov … Velik porast montaž IR in uporabe električnih panelov je zaznati tudi za ogrevanje vikendov, avtodomov in prikolic, plovil ter prostorov, ki se ogrevajo le občasni.

 

koop ir panel mysun

Želite več informacij?

"*" indicates required fields


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI