Google tokrat vlaga v vetrnice v puščavi Mojave

Google tokrat vlaga v vetrnice v puščavi Mojave nternetni velikan Google je napovedal novo naložbo v obnovljive vire energije. Tokrat bo vložil v vetrnice v puščavi Mojave, piše signalnews.com. Polje vetrnih elektrarn, v katerega je investirala tudi banka Citibank , se imenuje Alta Wind Energy Center in bo z električno energijo oskrbovalo 450 tisoč domov na jugu Kalifornije.

Vetrnice v omenjeni puščavi bodo z električno energijo oskrbovale 450 tisoč domov na jugu Kalifornije

Internetni velikan Google je napovedal novo naložbo v obnovljive vire energije. Tokrat bo vložil v vetrnice v puščavi Mojave, piše signalnews.com. Polje vetrnih elektrarn, v katerega je investirala tudi banka Citibank , se imenuje Alta Wind Energy Center in bo z električno energijo oskrbovalo 450 tisoč domov na jugu Kalifornije.

To je še ena v vrsti Googlovih naložb v zeleno energijo – denar je namenil nekaj univerzam in podjetjem, ki se ukvarjajo s čisto tehnologijo, ter različnim projektom, kot je ogromen podmorski kabel, ki ga trenutno gradijo nekaj kilometrov od vzhodne obale ZDA. Skupaj je Google v zeleno energijo vložil več kot 400 milijonov dolarjev.


Projekt, ki ga brez Googla najbrž niti ne bi bilo


Podmorski kabel se razteza od južne Virginije do severa New Jerseyja in bo deloval kot podaljšek. Elektriko iz vetrne energije, pridobljene iz vetrnic na morju, bo zagotavljal dvema milijonoma domov na vzhodni obali. Če ne bi bilo Googlovega 37,5-odstotnega deleža v projektu, kabel najbrž nikoli ne bi obstajal, ocenjuje signalnews.com…


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE