Poraba elektrike večja za sedem odstotkov

Maja je skupna proizvodnja električne energije na generatorju znašala 1418 GWh, kar je za 11 odstotkov več kot aprila. Maja smo uvozili 584 GWh, izvozili pa 874 GWh električne energije.Statistični podatki še kažejo, da je maja padla oskrba pri vseh energentih, razen pri petrolejskemu gorivu za reaktivne motorje in drugih naftnih proizvodih.

Narasla je tudi skupna proizvodnja električne energije

 

Poraba električne energije je bila v prvih petih mesecih letošnjega leta za sedem odstotkov večja kot lani v istem obdobju.

cenejsa_elektr

Kot poroča Statistični urad , se je maja neto skupna proizvodnja električne energije v primerjavi z aprilom povečala za 12 odstotkov, poraba pa za pet odstotkov. Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je povečala za 55 odstotkov. V termoelektrarnah je bila proizvodnja manjša za 9 odstotkov, v jedrski elektrarni Krško pa je bila večja za tri odstotke.


Maja je skupna proizvodnja električne energije na generatorju znašala 1418 GWh, kar je za 11 odstotkov več kot aprila. Maja smo uvozili 584 GWh, izvozili pa 874 GWh električne energije.

Statistični podatki še kažejo, da je maja padla oskrba pri vseh energentih, razen pri petrolejskemu gorivu za reaktivne motorje in drugih naftnih proizvodih.

elektrika erevija varčujem z energijo poraba energije

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI