Samooskrbna sončna elektrarna v kombinaciji s hišno polnilno postajo in hranilnikom energije je najboljša rešitev, če želite postati deloma ali v celoti energetsko neodvisni.

Stroške za električno energijo lahko zmanjšate do 75 odstotkov, naložba pa se lahko (tudi s subvencijo Eko sklada) povrne v osmih do desetih letih. Letos sprejeti zakon o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije za gospodinjstva s samooskrbnimi sončnimi elektrarnami prinaša novost, in sicer možnost prodaje viškov proizvedene elektrike. Lastnik samooskrbne sončne elektrarne bo torej imel pravico, da proizvaja energijo iz obnovljivih virov, jo porabi za lastne potrebe, jo shranjuje in na koncu viške tudi proda. Razlog več, torej, da se je za postavitev sončne elektrarne smiselno odločiti čim prej.

Samooskrbna soncna elektrarna


Sončna elektrarna zagotavlja brezplačen vir električne energije v predvideni življenjski dobi 30 let in več.


Hranilnik zmanjša odvisnost od omrežja

Marsikdo, ki razmišlja o postavitvi sončne elekrarne, pa ima pomisleke zaradi nestalnosti obnovljivih virov, predvsem se potencialni investitorji sprašujejo, ali bodo ob okvari na omrežju in izpadu električne energije ostali brez elektrike. Strah je odveč, saj obstaja možnost shranjevanja električne energije v hranilnikih, iz katerih elektriko dobivate ponoči, ob izpadih in drugih stanjih zmanjšane proizvodnje.

Samooskrbna soncna elektrarna hranilna postaja delovanje


Sončna elektrarna je optimalen vir energije za polnjenje hranilnika.


Samooskrbna soncna elektrarna hranilna postaja

Domači hranilnik električne energije zagotavlja rezervno napajanje ob izpadu napajanja z elektriko iz omrežja.  

Delovanje hranilnika je precej preprosto: ko je energije dovolj, se polni, ko je energije premalo ali je ni, pa jo oddaja. V primeru, da je vgrajena sončna elektrarna to pomeni, da se hranilnik električne energije čez dan polni, ponoči ali ob izpadu pa uporabniku energijo vrača. S tem se zmanjša odvisnost od električnega omrežja in poveča samooskrbnost. Sistem je mogoče uporabiti, tudi če nimate sončne elektrarne, in sicer tako, da se hranilnik z elektriko iz omrežja polni v času nižje tarife, prazni pa se v času višje tarife. S sončno energijo, ki je shranjena v hranilniku, lahko tudi napolnite polnjenje električni avto, s čimer še dodatno prihranite in predvsem prispevate k čistejšemu okolju.

 baner soncne elektrarne

Hišna polnilna postaja za dodatne prihranke

Razmah vozil na električni pogon prinaša pozitivne učinke tako za uporabnike kot za okolje, saj se zmanjšuje onesnaženost, kar je v skladu s smernicami trajnostnega razvoja, h katerim smo se zavezali. S tega vidika je zato ob postavitvi samooskrbne sončne elektrarne smiselno razmišljati tudi o hišni polnilni postaji.

 

Samooskrbna soncna elektrarna polnilna postaja

 


Hišno polnilno postajo je mogoče vgraditi pred hišo, v garažo, pod nadstreškom ali na službenem parkirišču. Glede na razpoložljivo napetost v hiši omogoča kar najbolj učinkovito polnjenje, moč pa variira od 3,7 kW do 22 kW (trifazna postaja).


»S tako kombinacijo boste dosegli popolno energetsko samooskrbo z maksimalnimi učinki in prihranki. Pri tem izberite zanesljivega in ugodnega partnerja, ki vam z individualno obravnavo in strokovnim svetovanjem zagotovi še brezplačno svetovanje in pomoč pri urejanju dokumentacije in soglasij ter brezplačno pomoč pri urejanju dokumentacije za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada,« svetujejo v podjetju Energija plus.


Vsa morebitna dodatna vprašanja glede sončnih elektrarn, hranjenja električne energije ali domačih električnih polnilnic, napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.