Izberite čistilec zraka Mitsubishi Electric in ob tem prihranite pri energiji

Čistilec zraka je idealna rešitev za nečistoče v zaprtih prostorih. Toda, ali si jih lahko privoščimo pri teh cenah energije? Delci, ki jih vsak dan vdihujemo, lahko pristanejo v naših pljučih ali v krvnem obtoku in začnejo v telesu povzročati težave, kot so srčne in pljučne bolezni. Astma, alergije, vnetja, poslabšanje pljučne funkcije so lahko posledice sodobnega načina življenja v onesnaženem zraku. Izbrali smo nasvete, o idealni izbiri čistileca zraka.

 

cistilec zraka

Čist zrak je investicija za zdravje

Raziskave potrjujejo, da čistilec zraka v resnici zelo pripomorejo h kakovosti zraka v prostoru, saj iz njega odstranijo škodljive delce, kot so:

 • virusi,
 • bakterije,
 • alergeni,
 • onesnaževala,
 • cigaretni dim,
 • prašni delci.

Zrak je za naše zdravje izjemnega pomena, saj z dihanjem telesu dovajamo kisik, ki je gorivo za vsako našo celico. Ker je kakovost zraka v zaprtih prostorih slabša, je investicija v čistilec zraka investicija v zdravje. Svež zrak ne pomeni le boljšega počutja, pač pa tudi dolgoročno ohranjanje zdravja, aktivnosti in produktivnosti.

 

Katere čistilce zraka izbrati?

Za določitev učinkovitosti čiščenja se uporablja parameter CADR (clean air delivery rate - hitrost dovajanja očiščenega zraka), ki meri učinkovitost filtriranja trdih delcev. Višja kot je hitrost dovajanja očiščenega zraka (CADR), višja je zmogljivost čiščenja.


Čistilec zraka MA-E85R-E

Je eleganten in minimalistično oblikovan čistilec zraka, ki se lepo ujame z opremo prostora. S pomočjo namenskih senzorjev meri koncentracijo delcev, prahu in vonjav. Njegov pretok zraka je 508 m3/h. Za popolnoma čist zrak skrbijo:

 • samočistilni predfilter za zajemanje prahu,
 • pralni filter z aktivnim ogljem,
 • visokoučinkovit HEPA filter,
 • kataliktični filter iz platine.

Čistilec zraka MA-E100R-E

Je idealna rešitev za večje prostore, še posebej, ker njegov I-see senzor zazna gibanje ljudi v prostoru in temu prilagaja delovanje naprave. Njegov pretok zraka je 612 m3/h, kar je ena najvišjih vrednosti na trgu. Ta čistilec zraka odlikujejo:

 • predfilter,
 • visokoučinkovit HEPA filter,
 • pralni filter z aktivnim ogljem,
 • I-see senzor.

Kako prihraniti s čistilci zraka?

Ko izbiramo čistilec zraka, s katerim bi zmanjšali račun za elektriko, je treba paziti na dva faktorja. Prvi je seveda poraba naprave same, kar lahko odčitamo na energetski nalepki (poiščemo podatek o watih- W), v navodilih za uporabo ali pa nam jih pokaže Evropski register izdelkov za označevanje z energijskimi nalepkami. Ta je sicer še v testni fazi, vendar že zdaj vsebuje veliko koristnih podatkov o porabi aparatov.

Druga lastnost pa je, koliko čistega zraka naprava proizvede. Nekoliko višja porab elektrike je pri tem čisto sprejemljiva, če naprava dovaja več čistega zraka.

Najbolj optimalno je, da pri čistilcih zraka pogledamo razmerje med količino čistega zraka in porabljeno energijo (CADR/watt).

cistilec zraka Mitsubishi


Pri čistilcih zraka je pomembno razmerje med količino čistega zraka in porabljeno energijo (CADR/watt).


 

REAM, uradni distributer za čistilce zraka Mitsubishi Electric

Čistilci zraka Mitsubishi Electric predstavljajo ekonomično in učinkovito rešitev za filtriranje zraka v zaprtih prostorih. Podjetje REAM zagotavlja svetovanje pri izbiri najprimernejšega modela in podporo na področju servisne dejavnosti. Z uigrano ekipo strokovnjakov za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje lahko hitro najdete skupni jezik in poiščete rešitev za vsakovrsten prostor.

V zimskem in jesenskem času, ko je zračenje prostorov nekoliko manj prijetno, pridejo prav čistilci zraka, ki skrbijo za čistejši zrak in s tem tudi za boljše počutje. Kljub energetski krizi je investicija v čistilec zraka Mitsubishi Electric smiselna, saj te naprave delujejo varčno in učinkovito.

 

 Vas zanima več informacij o čistilcih zraka? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


REAM d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.