Centralne peči na drva Stadler – jih še proizvajajo?

Oglasno sporočilo

Centralne peči na drva Stadler so idealna rešitev za varčno ogrevanje stanovanjskih hiš ali manjših poslovnih prostorov do 500 m² površine.

Peč na drva, stara »štadlerica«. Verjetno najbolj prepoznavna peč na drva v drugi polovici prejšnjega stoletja. Konec šestdesetih let je takratno mariborsko podjetje sklenilo kooperacijsko pogodbo z nemško firmo STADLER in začelo proizvajati  proizvajati centralne peči na drva Stadler, kar je bila ena izmed prvih večjih proizvodenj kotlov na centralno kurjavo pri nas. S kvalitetnim razvojem programa in proizvodnje je dobro ime največjega proizvajalca peči poneslo po celotni državi. Blagovna znamka STADLER je bila še dolgo zatem sinonim za dober in trpežen kotel, ki je deloval preko 20 ali celo 30 let.

 

Tudi vi poznate koga, ki je ogreval s staro »štadlerico«? Kaj se dogaja danes, jih še proizvajajo?

Seveda so centralne peči na drva  iz prejšnjega stoletja zastarele, porabijo preveč goriva in ne ustrezajo ekološkim standardom današnjega časa. Vendar, brez skrbi. Danes v Mariboru izdelujejo sodobne in današnjim zahtevam prilagojene peči na drva Stadlertvt. Dolgoletne izkušnje, ter tudi vse bolj zahteven trg po kakovostni proizvodnji so botrovale k dejstvu, da so današnje lesne uplinjevalne centralne peči na drva Stadlertvt kvalitetno izdelane, varčne, zanesljivi, prijazne do okolja in primerne za vse obremenitve. Slovensko podjetje danes izvozi preko 70% svoje proizvodnje teh centralnih peči na drva kupcem EU.

Centralne peci na drva Stadler

Centralne peči na drva Stadler – kotli so idealna rešitev za varčno ogrevanje stanovanjskih hiš ali manjših poslovnih prostorov do 500 m² površine.

 

Centralne peči na drva z nizkimi stroški ogrevanja

Ogrevanje na drva je še vedno cenovno najbolj ugoden način ogrevanja. Les je obnovljiv vir in ima številne prednosti. Če ogrevate na centralno peč na drva ne varčujete le pri stroških. V kolikor imate lasten gozd in ste vešči sečnje in spravila lesa, je cena ogrevanja še dodatno nižja. Razen tega je cena drv v primerjavi z ostalimi cenami goriv stabilna. Les izravna porabo in proizvodnjo CO2 in varuje naše podnebje. Drevo vsrka toliko CO2, kot ga odda pri razpadanju ali izgorevanju. 

 

Učinkovita raba lesa s slovensko centralno pečjo na drva StadlerTVT

Zaradi mnogih koristi je izkoriščanje lesa za toplotno oskrbo in ogrevanje v porastu, ne glede na to, da centralne peči na drva spadajo med starejše načine ogrevanja. V nadaljevanju vam predstavljamo dobro prodajan model uplinjevalne centralne peči na drva Stadler TVT. Gre za lesne uplinjevalne centralne peči na drva STADLER GT (20 – 30 kW), ki jih radi priporočamo strankam za ogrevanje stanovanjskih hiš ali manjših poslovnih prostorov.

baner lesna biomasa kotli


STADLER GT je napram ostalim verzijam peči na drva, cenovno ugodnejša izbira, ki pa kljub temu nudi vse prednosti, ki jih ponuja tehnologija lesnega uplinjevanja. Centralne peči na drva STADLER GT s sodobno vremensko vodeno regulacijo z zaslonom na dotik imajo specifične prednosti:

 • Centralne peči na drva Stadler sodijo med centralne peči na lesno biomaso z najboljšimi zgorevalnimi lastnostmi v tem cenovnem razredu,
 • te centralne peči gotovo spadajo v razred z visokim razmerjem cena/kakovost,
 • peči so na voljo v treh modelih (20, 25 in 30 kW),
 • polnilni prostor teh peči na drva za polena znaša 105 litrov,
 • globina nalagalnega prostora teh peči na drva znaša 55 cm,
 • Imajo vgrajeno prekatno zgorevalno komoro,
 • beležijo 80% letni izkoristek,
 • centralne peči so iz 5mm kotlovske pločevine,
 • omogočajo desno odpiranje vrat,
 • vgrajena je aktivna regulacija z lambda sondo in brezstopenjska regulacija ventilatorja,
 • v pomoč je sodobna vremensko vodena regulacija z zaslonom na dotik.
 • Regulacija je specifična in  omogoča primarno in sekundarno krmiljenje, ki v prkaksi pomeni delovanje uplinjevalnega kotla, varovanje povratka in polnjenja hranilnika z mešalnim ventilom in 3-točkovnim motornim pogonom, direktni ogrevalni krog za ogrevanje tople sanitarne vode, mešalni ogrevalni krog za ogrevanje ogrevalnega sistema (talno ali radiatorsko gretje). Te centralne peči na drva omogočajo širitev regulacije z dokupom dodatnih elementov (sobni termostat, dodatni modul za krmiljenje dodatnih ogrevalnih krogov, programirani toplozračni vžig, Wi-fi modul…) in imajo vgrajen izpust prašnih delcev pri polni in delni moči pod 15 mg/m3,
 • spadajo med centralne peči, primerne za subvencijo Eko sklada,
 • energijska učinkovitost  –   A++.

 

Centralne peci na drva Stadler prerez kotla

Centralne peči na drva Stadler – prerez: 1. zgorevalna komora. 2. gorilna šoba in nalagalni prostor za drva, 3. toplotni izmenjevalec


Cena centralne peči na drva Stadler

Cena centralne peči na drva Stadler, npr. GT 25 znaša le 4.255 eur + DDV. Obenem tudi različne študije dokazujejo, da se naložba v kotel na lesno biomaso hitro povrne. Še en razlog več za vgradnjo kotla STADLER GT je razpis Eko sklada, ki za ta namen na nekaterih območjih Slovenije dodeluje nepovratna sredstva. Višina nepovratne finančne spodbude  – subvencije Eko sklada, znaša do 50 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 4.000 evrov na vgrajeno napravo.


 

Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI