RAL montaža oken

RAL montaža oken se običajna vgradnja razlikuje zaradi dodatne in učinkovitejše zatesnitve med okenskim okvirom in steno

Odlično zvočno ter toplotno izolacijo in zrakotesnost vgrajenega okna, ki bodo trajali še dolga leta, lahko zagotovimo samo s pravilno in kvalitetno vgradnjo. Pomemben je zlasti spoj okenskega okvira in zidu, ki mora biti vodo-in zrakotesen. Stavbe, ki jih ogreva toplotna črpalka, morajo biti zrakotesno grajene, zato je način RAL montaže oken edini primeren.

 Ral montaza okna

Odstranimo staro okno

Stara okna v celoti odstranimo, pri čemer pogosto delno poškodujemo zid in omet, zato so ob vgradnji novih oken neizogibna manjša zidarska dela. Manjše odprtine zapolnimo s kameno volno ali grobo in fino cementno ali apnenocementno malto, prevelike odprtine pa zazidamo z opeko, čemur sledi še kitanje in pleskanje.

V področjih, ki so bolj obremenjena s hrupom (V. in VI. razred), ter za preprečevanje nastanka toplotnega mosta med okvirjem in špaleto, uporabimo način energetske montaže v skladu s standardom RAL montaže oken. V okno vstavimo predpisano zasteklitev in zatesnitev. Po Pravilniku o toplotni zaščiti in učinkoviti rabi energije v stavbah mora biti toplotna prehodnost enaka ali manjša 1,4 W/m2K, če pa imamo okna z zvočno izolativno zasteklitvijo pa enaka ali manjša 1,8 W/m2K.

 

Standard RAL montaža oken

RAL montaža oken in običajna vgradnja oken se razlikujeta zaradi dodatne in učinkovitejše zatesnitve med okenskim okvirom in steno. Zaradi tega ima okno enako zvočno izolirnost kot vstavljeno steklo, pri čemer je odločilen način tesnjenja in izbira materialov, s katerimi zatesnimo reže na zunanji in notranji strani. Vse stične površine med okvirom in okensko odprtino morajo biti ravne gladke, suhe in čiste ter brez prahu in maščob. Na notranji strani vgradimo tesnilni butilni trak s kopreno, ki ne prepušča vode in zraka Egoferm RS. Na zunanji strani uporabimo predkomprimirani tesnilni trak Egopren C-2, ter stike dodatno zatesnimo s silikonom, ki ima odprto celično strukturo, Ego Silikon 333 ali 630. Vmesne prostore nato zapolnimo z montažno peno visoke gostote in manjšo ekspanzijo, z letno ali zimsko Egomat PU peno.


Vsa morebitna dodatna vprašanja o RAL montaži oken napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI