Polaganje talnega gretja z električno mrežo lahko izvedete sami. Za izvedbo ne potrebujemo tako izdatne debeline, kot je potrebno pri klasičnem talnem gretju. Kako enostavno je polaganje električnega talnega gretja, vam predstavljamo v naslednjem prispevku.

 

Polaganje elektricnega talnega gretja

 

Polaganje talnega gretja ima prednosti

Talno električno ogrevanje je idealno, ker ga lahko vgrajujemo po prostorih, ki jih želimo ogrevati ali izboljšati bivalno udobje. Potrebna izhodna moč se razlikuje od prostora do prostora. Keramične ploščice ali kamnita tla zahtevajo večjo izhodno moč talnega gretja kot lesene ali laminatne talne obloge. Majhne površine praviloma potrebujejo večjo izhodno moč na m², na porabo elektrike pa vpliva število zunanjih sten ter debelina izolacije na stenah objekta. Izhodna moč se lahko poveča ali zmanjša, odvisno od razdalje med položenimi grelnimi kabli. Če niste prepričani kakšno izhodno moč potrebujete, je bolje izbrati večjo, saj jo še vedno lahko zmanjšate s pomočjo termostata. O količini porabljene elektrike odloča nadzor preko termostata in ne nameščena izhodna moč.

 

Polaganje elektricnega talnega gretja tabela

 

Polaganje talnega gretja v kopalnici, kuhinji

Tla s ploščicami se pogosteje vgrajujejo na hodnikih, kuhinjah in kopalnicah. Izdatnejša kot je izolacija pod tlemi, bolj učinkovita bo razporeditev toplote. Talno gretje v kopalnici se položi pod tesnilno plast, tako da se nahaja v suhem delu tal. Pri talnem električnem gretju so na izbiro pred pripravljene posebne izolacijske plošče za talno ogrevanje, četudi je vaš dom dobro izoliran, jih je smiselno vgraditi. Najboljša izbira za tla s ploščicami - Cable Kit 500 + Cable Board, pri katerem se lahko vgradi Wi-Fi vmesnik, ki omogoča upravljanje na daljavo.

 

Polaganje elektricnega talnega gretja ebeco cable kit 500

Najboljša izbira polaganje talnega gretja v kopalnici, kuhinji in kleti je Cable Kit 400 + Cable Board.

 

baner elektricno ogrevanje

 

Polaganje talnega gretja v kleti

Polaganje električnega talnega ogrevanja direktno na betonska tla v neizolirani kleti ni dobra ideja. Pomembna je ustrezna izolacija. Sodobne izolacijske plošče za vgradnjo v klet so tanke in prožne. Zagotavljajo usmeritev toplote navzgor, ter preprečujejo prehod mraza od spodaj in preprečujejo tako imenovani obratni pretok vlage. Toplota se izgubi navzdol v beton, zato se poraba energije poveča. Tudi v tem primeru je najboljša izbira Cable Kit 500 + Cable Board.

Polaganje elektricnega talnega gretja izolacijska plosca

Izolacijska plošča v kombinaciji z ogrevalnim setom Cable Kit 300, 200, prerez primerjava polaganja talnega gretja brez in z izravnalne mase.

 

Polaganje elektricnega talnega gretja prikaz

Prerez tal in prehod toplote

Polaganje talnega gretja na prostem

Talno električno ogrevanje je odličen način, kako podaljšati sezono na terasi. Omogoča idealno toplotno razporeditev, v primerjavi z infrardečimi grelniki je toplota bolj enakomerna, ne glede na to, kje sedite. Grelni kabel se lahko vdela v nova tla ali se položi v peščeno nasutje na že obstoječa tla. Za zadostno ogrevanje je potrebna večja izhodna moč, to je približno 130-160 W/m². Najboljša izbira za zunanje površine - Multiflex 20.

 

Polaganje elektricnega talnega gretja multi flex

Multiflex 20 - Močen grelni kabel, ki je zelo primeren za vgradnjo v beton. Dobra izbira za zunanje prostore.

Polaganje električnega talnega gretja z leseno oblogo

Polaganje talnega električnega gretja z leseno oblogo ne predstavlja posebnega izziva, če izberete set za talno ogrevanje Foil Kit, ki je posebej oblikovan za lesene talne obloge, enako dobro pa deluje tudi pod linolejem v suhih prostorih. Prednost tega polaganja talnega gretja je za izvedbo majhna potrebna višina, izhodna moč pa je ustrezna za občutljivejše lesene materiale. Priporočena izhodna moč pod lesenimi talnimi oblogami: 65 W/m². Izogibajte se polaganju preprog na tla, ki so ogrevana s talnim gretjem. Na spremembe v temperaturi in vlagi sta zelo občutljiva bukev in javor. Druge vrste lesa so boljša izbira. Najboljša izbira za lesene talne obloge - Foil Kit.

Na koncu je potreben je le še dober termostat z vgrajeno zaščito proti pregrevanju. 

 

Polaganje elektricnega talnega gretja foil kit

Foil Kit - Talno gretje s tanko folijo, v setu z dodatki. Za lesena in laminatna tla ter pvc talne obloge v suhih prostorih.


 Vas zanima cena in izvedba? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


TERSUS d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.