Katere IR panele izbrati, da bo cena ogrevanja optimalna?

Oglasno sporočilo

Vse težje je najti dobre IR panele po dostojni ceni. Kako ločiti dober izdelek od slabega, kakšne so cene IR panelov in še več izveste v prispevku.

Trg infrardečih panelov oz. plošč hitro raste in vse težje je najti dobre IR panele po dostojni ceni. Kako ločiti dober izdelek od slabega? Kakšne so cene IR panelov? V tem prispevku preverimo glavne ključne točke, ki jih morate upoštevati, ko iščete dober infrardeči panel, zapišemo pa tudi, zakaj so iRED IR paneli odlična izbira za optimalno ogrevanje.

ir panale cena

Ogljikova vlakna ali ogljikov kristal

Kakovostna infrardeča plošča bo vsebovala element, imenovan ogljikov kristal. V ploščah nižje kakovosti se uporabljajo ogljikova vlakna, ki so cenejša in manj zanesljiva alternativa. Ogljikova vlakna so običajen in pogost material, ki ima preprosto strukturo in nizke proizvodne stroške. Znano je, da se ogljikova vlakna segrevajo zelo neenakomerno. Zaradi neenakomerne toplote je potrebnih več ogljikovih vlaken za kompenzacijo hladnih točk, kar pomeni, da bo poraba energije večja. To bo tudi pomenilo, da bodo prvotne tople točke z dodajanjem več ogljikovih vlaken še toplejše. Zato je zelo težko doseči popolno ravnovesje, proizvajalcem le-to zelo redko uspe.

Ogljikov kristal ima veliko bolj sofisticirano tehnologijo, kar pomeni, da so proizvodni stroški nekoliko višji. Kakovost ogljikovega kristala je zelo stabilna in ima natančne temperature ogrevanja in nastavitve moči. Ogljikov kristal ima zelo enakomerno porazdelitev toplote po izdelku, zato je pri enaki velikosti enote potrebnih manj ogljikovih kristalov, kar pomeni manjšo porabo energije.

 

Materiali

Vse infrardeče plošče bi morale biti v idealnem primeru izdelane iz aluminija. Plošče slabše kakovosti imajo običajno PET (polietilen tereftalat) sprednjo stran, ki je vrsta plastike. PET je izjemno nagnjen k razbarvanju in ne bo obstojen zelo dolgo. Prav tako morate biti pozorni na keramične grelnike, saj so to v bistvu vroče žice, umeščene v zelo krhko ohišje.

ir panale cena sestava

Temperature zadaj in spredaj

Vsak spodoben infrardeči panel bo imel zelo nizko temperaturo na zadnji strani. Običajno nekje med 5 °C in 30 °C, hkrati pa mora biti mlačen/hladen na dotik. Dobri IR paneli morajo imeti vsaj eno plast izolacije na zadnji strani, da omogočijo nižjo temperaturo hrbta. Brez izolacije dobite 50 % toplote zadaj in 50 % spredaj. Sprednja temperatura panela nikoli ne sme preseči 100 °C. Če sprednja stran doseže temperaturo nad 100 °C, je veliko večja verjetnost, da bo pregorel in vaš panel tako ne bo zdržal prav dolgo. To je znak poceni in slabo izdelane plošče, kar lahko povzroči tudi hitrejše gorenje koncentriranih območij. Posledica so lahko črne opekline na plošči.

 

Skladnost z mednarodnim standardom TUV

Dobri grelni paneli so v skladu z nemškim standardom TUV (SUD), ki ima strog postopek testiranja, da zagotovi najboljšo kakovost in zmogljivost. To omogoča, da proizvajalci lahko brez težav zagotovijo tudi 12-letno garancijo vračila. TUV pomeni Technischer Überwachungsverein, kar pomeni Združenje za tehnične preglede. TUV SUD je vodilni svetovni proizvajalec testiranja in certificiranja izdelkov. Zagotavljajo testiranje po mednarodnih standardih.

 

ir panale cena stenski

Cena IR panelov

Nakup infrardečih panelov ni tako preprost in zgolj pogledati ceno in misliti, da dražji je, boljši je, ne drži ravno. In seveda obratno – kupiti poceni panel in misliti, da bi lahko prihranili nekaj denarja, večinoma ni res! Pomembno je, da poskusite najti srednjo pot z infrardečimi paneli, prepoceni izdelki ne bodo dovolj kakovostni, predragi pa mogoče ne bodo upravičili cene. Cene IR panelov se lahko zelo razlikujejo, zato se morate pred nakupom prepričati, kaj kupujete. Cene IR panelov se lahko gibljejo od 80 do 1200 evrov, odvisno od vrste plošče in, kar je še pomembneje, podjetja, ki jih prodaja. Prepričajte se da pri izbiri in nakupu upoštevate vse zgornje dejavnike.

 

iRED paneli – najboljša in optimalna izbira

Da bi lahko ponudili najboljše na trgu, so v podjetju Panheat razvili iRED IR panele, ki bodo zagotovo ponudili najboljšo izkušnjo IR ogrevanja na trgu. Ne samo, da so paneli vrhunske kakovosti, odlikuje jih tudi dejstvo, da so zasnovani v Sloveniji in proizvedeni v Evropi po vseh najnovejših standardih, tako TUV kot tudi CE, GS in ROHS.

 

ir panale cena stropni

 

Glavne karakteristike

iRED torej ponuja široko paleto vrhunskih in kakovostnih IR panelov, ki bodo zadovoljili tako osnovne, kot zelo zahtevne uporabnike. iRED paneli združujejo visoko tehnologijo, brezčasno obliko in izvrstno funkcionalnost. Na voljo več serij (NEO, S, S+, PPS, HTS …) z vrhunskimi lastnostmi:

 • Edinstveni lahki napredni IR paneli iz aluminija
 • Brezčasna oblika in kvalitetni materiali
 • Za stanovanjske prostore, pisarne ali industrijo (hale, skladišča …)
 • Montaža na steno ali strop
 • Trajni proti mikrobni sloji
 • Napredna ploščata grelna telesa
 • Vgrajena naprednejša izolacijo za največji prenos energije v prostor
 • Zaščita pred pregrevanjem
 • CE, GS, TUV, ROHS certifikati
 • Možen nakupa stojal s kolesci brez dodatnih stroškov montaže
 • Določeni modeli z vgrajenim termostatom
 • 100% evropski izdelki iz najboljših materialov
 • 12+ let garancije.
 • Pred prodajna in po prodajna podpora
 • Visoki prihranki

 

Dodatni prihranki z uporabo termostata

Uporaba termostata za nadstandardno regulacijo toplote pa prihrani še dodatno energijo. iRED regulator je namreč termostat, ki poskrbi za najbolj optimalno reguliranje toplote. V praksi to pomeni, da prihrani od 25 do 50 odstotkov električne energije v primerjavi s klasičnim infrardečim ogrevanjem.

Termostat omogoča:

 • Konstantno vzdrževanje temperature
 • Različne načine prilagajanja temperature
 • Maksimalno bivalno udobje
 • Možnost upravljanja na daljavo
 • Tedensko programiranje delovanja

Če vas zanima cena IR panelov, ali kakšna druga informacija v zvezi z ogrevanjem z IR paneli, izpolnite spodnji kontaktni obrazec.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI