Ogrevanje na elektriko blagodejno vpliva na počutje

Oglasno sporočilo

Ogrevanje na elektriko ima vrsto prednosti v primerjavi s klasičnimi načini ogrevanja. Ogrevanje na elektriko je ekonomično, učinkovito.

Danes obstaja veliko načinov ogrevanja, zato se je pred investicijo pametno pozanimati, kateri sistem ogrevanja bi bil za nas najbolj primeren. Ogrevanje na elektriko nudi vrsto prednosti v primerjavi s klasičnimi načini ogrevanja, so ekonomični in učinkoviti

 

Ogrevanje na elektriko

 

Električno talno gretje – udobje toplih tal, kjerkoli si to želite

Električni sistemi za talno gretje nudijo visoko bivalno udobje ter učinkovito, ekonomično in zdravju prijazno ogrevanje. Dobavljiva sta dva sistema talnega gretja, in sicer grelne folije in grelne preproge.

Električne grelne folije so namenjene za »plavajoče« polaganje direktno pod laminatne talne obloge (brez lepljenja). Toplota se po foliji enakomerno porazdeli, kar dodatno pozitivno vpliva na občutek udobja in ekonomičnost gretja. Grelna folija je edinstven produkt, namenjen ogrevanju stropnih in talnih površin. Poglavitna prednost grelne folije je debelina, ki znaša zgolj 0,4 mm in je zato še posebej primerna za adaptacije, pri katerih smo v večini primerov omejeni z višino. Druga poglavitna prednost je v enakomernosti porazdelitve toplote po celotni ogrevalni površini, kar blagodejno vpliva na bivalno udobje.

 

Ogrevanje na elektrikoTalno folija

Ogrevanje na elektriko z električnimi grelnimi folijami

Električne grelne preproge so eden najbolj razširjenih in enostavnih sistemov električnega talnega ogrevanja. Polagajo se v ali na estrih, na katerega se lepi finalna talna obloga, kot je keramika, granit, PVC-obloga, parket … Električno talno gretje je primereno za večino pohodnih finalnih površin.

baner elektricno ogrevanje

Ogrevanje na elektriko Talno preproga

Ogrevanje na elektriko z električnimi grelnimi preprogami


Prednosti električnega talnega ogrevanja:

 • Nizka investicija.
 • Sistem montaže “naredi sam”, kar pomeni dodaten prihranek.
 • Montaža talnega ogrevanja je hitra in enostavna – električar jo lahko namesti na od 50 do 60 kvadratnih metrov v enem dnevu.
 • Malo pripravljalnih in gradbenih del, zato je zelo primerno za adaptacije.
 • Ne potrebujemo kotlovnice, peči in razvodov, ni stroškov vzdrževanja.
 • Ni bojazni pred zmrzovanjem tekočine, ker je v sistemu ni (“suhi” sistem).
 • Prilagodljivost in hiter odzivni čas sistema.
 • Večja relativna vlažnost zraka oziroma manjša izsušenost zraka v bivalnih prostorih.
 • Idealen profil toplote in vedno topla tla.
 • Ogrevanje, prijazno do zdravja, ki ne izsušuje zraka, ne dviga prahu, je neslišno in brez izpustov v okolje.
 • Dolga življenjska doba.
 • Sistemi električnega talnega ogrevanja imajo dolgoletno garancijo.

baner elektricno ogrevanje


Ogrevanje z IR paneli

IR grelni paneli so so postali zelo iskana vrsta ogrevanja za hiše, stanovanja, vikende in poslovne prostore, saj so izjemno varčni in hkrati zelo učinkoviti.

Novost v zadnjem času v ponudbi električnih sevalnih panelov so IR-paneli, ki so namenjeni ogrevanju in dekoraciji obenem. Na izbiro so številni motivi: od nostalgičnih, modernih, pomirjujočih, do motivov iz priljubljenih risank, namenjeni prav za otroške sobe ali igralnice. Če pa kljub širokemu naboru pripravljenih motivov, med njimi ne najdete sebi primernega in želite na IR panelu povsem svoj motiv, je uresničljivo tudi to – IR-panel s poljubnim motivom iz lastnega arhiva slik.

 

Ogrevanje na elektriko IR paneli

Ogrevanje na elektriko z IR paneli


IR grelni paneli stenskiIR grelni paneli – odgovori na pogosta vprašanja na forumih

IR grelni paneli so v zadnjh letih postali eni najbolj iskanih sistemov za ogrevanje. O njih je bilo povedanega že veliko pozitivnega kot negativnega. O tem, kaj je res in kaj ne, kaj do zdaj še niste vedeli o tovrstnem ogrevanju, pa bi morali, smo se pogovarjali s strokovnjakom za IR panele, Anžetom Klobčaverjem, direktorjem podjetja Panheat d.o.o..


Investicije v električno ogrevanje zagotovo ne boste obžalovali. Niste prepričani, kateri sistem izbrati? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI