Uplinjevalni kotel je pri kurjenju na drva ena pogostejših izbir zaradi izboljšanega udobja, konkretno nižjih emisij in male porabe energenta. Uplinjevalni so zato, ker drva v komori za uplinjanje razpadejo na oglje in plin, nato pa izgorevajo v sosednji komori. Vsak uplinjevalni kotel ima dve izgorevalni komori. Druga prednost je cenovna dostopnost drv in pelet, hkrati pa tudi avtonomija glede načina ogrevanja. Takšno ogrevanje je zanesljivo, finančno ugodno in ekološko čisto.

Uplinjevalni kotel na polena SELTRON UKP SMART

Uplinjevalni kotel na drva SELTRON UKP SMART s pametnim upravljanjem zagotavlja ogrevanje z nadpovprečnimi izkoristki (več kot 93 %). Da je ogrevanje tudi “pametno”, poskrbi platforma SeltronHome. Kotel skupaj z zalogovnikom toplote in regulatorjem tvori enega bolj dovršenih in cenovno dostopnih uplinjevalnih kotlov na drva na trgu. Vgrajena ima dvojna vrata z izboljšano toplotno izolativnostjo kotla.


Uplinjevalni kotel srednjega cenovnega razreda za vsak žep

Seltronov uplinjevalni kotel na drva ali pelete spada v srednji cenovni razred in ima večino lastnosti, ki jih premorejo premium uplinjevalni kotli. Uplinjevalni kotel UKP SMART ni novost na trgu. Uporabniki znajo pri tem kotlu pohvaliti optimalno razmerje med kakovostjo, udobjem in ceno. Robustna zgradba in pametni regulator sta dobra kombinacija, ki se odrazita v učinkovitosti tega kotla. Regulator kotla upravlja z lambda sondo in varuje povratek vode. Izdelan je iz posebne pločevine, varjene s posebno tehnologijo varjenja, kar podaljša življenjsko dobo kotla. Kotli srednjega cenovnega razreda običajno nimajo v ceni regulacije, temveč se zanjo doplača. SELTRON UKP SMART uplinjevalni kotel ima v ceni dodano regulacijo brez doplačila.

 

Kaj o uporabnosti kotla na drva UKP Smart povedo uporabniki

Produktni vodja področja uplinjevalnih kotlov v podjetju Seltron, Boris Gojkošek, pojasni, kaj o uporabnosti UKP SMART menijo uporabniki. Ti povedo, da povsem upraviči ceno in ima ta uplinjevalni kotel pred drugimi kotli na drva pomembne prednosti. Drva naložiš, zakuriš, počakaš par minutk ter za 24 ur pozabiš na kotlovnico. V kotlovnici ni treba stati dvakrat na dan, zakurijo ga lahko vsi odrasli družinski člani. Ta uplinjevalni kotel ima znatno večji nalagalni prostor, z enim nalaganjem lahko tudi pri nizkih temperaturah ogreješ celo hišo, četudi ta ni novogradnja. Proizvedena toplota tega kotla na drva lahko segreje 2000 l zalogovnik tople vode ter sanitarno vodo na 80 stopinj. Z manjšimi ukazi na regulaciji nastavljaš znižanje ali zvišanje temperature v prostoru. Pepela je izredno malo, konec kurilne sezone se običajno odstranijo turbolatorji in ventilator ter se očistijo. Dela je vsega skupaj za slabi dve uri. Oblog v dimniku skorajda ni.


baner lesna biomasa kotli

Tehnične karakteristike uplinjevalnega kotla na drva UPK SMART

Ta uplinjevalni kotel na drva odlikujejo dolga življenjska doba z bogato dimenzioniranim toplotnim izmenjevalcem in velikim kuriščem, serijsko integrirana lambda sonda in možnost oddaljenega nadzora z aplikacijo SeltronHome.

Regulator Seltron BXD vodi delovanje kotla z lambda sondo, omogoča varovanje povratka ter varuje kotel pred pregrevanjem. Regulacija ogrevanja nadzira hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodi hitrost ventilatorja. Celotna nalagalna komora je obložena s paneli iz nerjavnega jekla, odpornimi proti koroziji in visokim temperaturam. Paneli v komori ne izboljšajo zgolj delovanja kotla, ampak poenostavijo vzdrževanje in čiščenje ter podaljšajo življenjsko dobo. Panele je možno odstraniti in zamenjati z novimi. Uplinjevalni kotel ima vgrajena dvojna vrata. Je eden redkih, ki hkrati odsesava dimne pline, kadar so vrata kotla odprta, izhajanja dimnih plinov v prostor ni, do pregrevanja kotlovnice ne pride.

 Uplinjevalni kotel na polena SELTRON odprta vrata

Uplinjevalni kotel na drva UKP Smart ima vgrajena dvojna vrata z izboljšano toplotno izolativnostjo kotla

Prednosti nadzora kotla na drva z aplikacijo SeltronHome

Zelo koristna lastnost je možnost integracije regulacije v storitevSeltronHome, s katero na preprost način zagotovimo nadzor nad kotlom ter cenovno ugodno ogrevanje z drvmi , ki nam ob zamenjavi stare peči ne bo izpraznilo družinskega proračuna.

 

Uplinjevalni kotel na polena SELTRON UKP SMART APLIKACIJA

Nadzor peči na drva UKP Smart je možen preko aplikacije SeltronHome. SELTRON UKP SMART, popolno ogrevanje z drvmi brez skrbi.

 

Kakšna je cena uplinjevalnega kotla na drva?

Seltronov uplinjevalni kotel na drva UKP Smart odlikuje še veliko drugih domiselnih detajlov, predvsem pa cena. Seltron lahko ponudi več za isto ceno, saj je Seltronova regulacija všteta v ceno in se zanjo ne doplača, celotni sistem pa je brez krmilnikov. Cena kotla je sicer odvisna od potrebne moči za vaš objekt.


Kdo so domači ponudniki uplinjevalnih kotlov?

Ker je Slovenija bogata z lesno biomaso, se še vedno večina gospodinjstev najpogosteje ogreva z drvmi, k temu pa gotovo pripomore razvoj kotlov na drva domačih proizvajalcev. Seltron je eden redkih domačih podjetij, ki razvija uplinjevalne kotle. Že vrsto let so ponudnik celovitih rešitev ogrevanja in hlajenja, vršijo veleprodajo in maloprodajo ogrevalne tehnike, ter so pomemben proizvajajalec regulacij ogrevanja. Ni ga sistema, ki ga pri Seltronu ne bi bilo možno kupiti. Z več kot 70 zaposlenimi razvijajo lastno servisno mrežo, vlagajo v lastno znanje in so pionirji v razvoju regulatorjev ogrevanja, razvijajo kotlovne regulatorje, solarne regulatorje, motorje mešalnih ventilov in termostate. Velja izpostaviti njihovo ponudbo oljnih kondenzacijskih kotlov, ki je prav posebna na trgu, primerna za večje hiše, ki se ogrevajo na kurilno olje. Gre za ogrevanje starejših hiš z večjo kvadraturo in ne preveč izdatno izolacijo na fasadi, ki se ogrevajo na kurilno olje in imajo večje potrebe po toploti. Te velike hiše so idealne, da se premalo učinkovit oljni kotel zamenja z novim Seltronovim kondenzacijskim kotlom na kurilno olje.


 Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Seltron d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.