Plinska kondenzacijska peč, preverjena na testih 2023

Plinska kondenzacijska peč je ob obnovah ogrevalnih sistemov, kljub nihanjem cen plina, še vedno zelo sprejemljiva izbira. Poglejmo zakaj.

Plinska kondenzacijska peč ni zahtevna za vgradnjo in vzdrževanje, predvsem pa njeno delovanje, če jo primerjamo s toplotno črpalko, ni odvisno od zunanjih temperatur. Razen tega ni hrupna, kot recimo mnogokatere toplotne črpalke. Postrojenje je manjše in nezahtevno, zunanja enota ni potrebna. Tudi glede emisij CO2 na kWh toplote se plinske kondenzacijske peči že močno približujejo zračnim toplotnim črpalkam.

 

Kaj je pokazal relevantni test za plinske kondenzacijske peči?

Preverjamo eno bolj prepoznavnih blagovnih znamk plinskih peči francoskega proizvajalca De Dietrich. Na nemškem testu (Öko-Test) so za plinsko kondenzacijsko peč De Dietrich Evodens AMC 20 ES, podali sledeče ocene:

Energetska učinkovitost:zelo dobro
Emisije:zelo dobro
Trajnost:dobro
Hrup:dobro
Enostavnost uporabe:dobro
Skupna ocena:zelo dobro

Izsledki testa za plinsko kondenzacijsko peč De Dietrich Evodens AMC 20 ES, Nemški test Öko-Test Gas-Brennwertkessel, 2023.

 

Plinska kondenzacijska peč, ki se uvršča med najboljše plinske peči na evropskem trgu.

 

Stenska plinska kondenzacijska peč Evodens upraviči naziv Premium razred

  • Uporabniki pohvalijo energetsko učinkovitost, tiho delovanje in enostavno upravljanje.
  • Evodens po ErP direktivi sodi v A energijski razred, z dodanim sobnim termostatom pa dosega razred A+. Poleg vseh konkurenčnih prednosti, ta plinska kondenzacijska peč navdušuje s 5 letno polno garancijo, ki jo prejmete brez dodatnih doplačil.
  • Na voljo je 5 modelov plinske kondenzacijske peči, moči od 3,4 do 35 kW: model samo za ogrevanje prostorov, model za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode s pretočnim grelnikom, model z vgrajenim 40 l grelnikom ter model plinske peči z akumulacijskim grelnikom (60 l ali 130 l). 

Kaj zmore Evodens AMC ?

Zahvaljujoč medeninastim komponentam je pri tej kondenzacijski plinski peči zagotovljena robustna zasnova peči z dolgo življenjsko dobo. Nizko porabo energije zagotavljajo plinski kondenzacijski peči najsodobnejši toplotni prenosnik iz zlitine Aluminij/Silicij s samočistilno funkcijo, gorilnik z moduliranim delovanjem, visoko učinkovita obtočna črpalka, 40 litrski nerjaveči hranilnik TSV, sanitarna raztezna posoda.

Obenem peč navdušuje z edinstveno tehnologijo Active Refill, samodejnim dovajanjem vode oz. polnjenjem ogrevalnega sistema, ki uporabniku omogoča popolno udobje, brez nepotrebnega nadzorovanja.


baner plinski kotli


Kaj šteje pri montaži plinske kondenzacijske peči in upravljanju?

Nenazadnje je pomembna tudi hitrost montaže plinske peči in stroški zanjo. Vgradnja  te kondenzacijske plinske peči je enostavnejša zaradi montažne šablone ter kovinskega okvirja z vodno tehtnico. Dostop je enostaven s sprednje strani peči, notranjost peči je primerno osvetljena. Montaža je lahko hitra in brez velikih posegov v prostor. Peč lahko postavimo na mesta, ki ni nujno kotlovnica.

Upravljanje plinske peči Evodens AMC je mogoče preko aplikacije na pametnem telefonu. Omogoča vse kar odlikuje najboljše plinske kondenzacijske peči, to je: spreminjanje temperature ogrevanja, nastavljanje urnikov ogrevanja, spremljanje porabe energije, diagnostiko napak. Peč se upravlja z inovativno upravljalno enoto na platformi Diematic Evolution (z barvnim zaslonom) ali na daljavo preko brezžičnega sobnega termostata Smart TC.

Še o proizvajalcu

De Dietrich je v zadnjih letih predstavil številne inovativne tehnologije za ogrevanje. Razvijajo kondenzacijsko tehnologijo, ki omogoča izjemno visoke izkoristke plinskih peči ter natančno regulacijo temperature (za vsak prostor).

Podjetje je uvrščeno med top 5 proizvajalcev po obsegu prodaje in velja za enega najbolj inovativnih podjetij v panogi. Kondenzacijske plinske peči De Dietrich dosegajo izjemno visoke izkoristke – do 109% in so izdelane iz visokokakovostnih materialov, znane so po zanesljivosti in dolgi življenjski dobi in izpolnjujejo vse najstrožje okoljske predpise.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI