S Fermacell Vapor ploščami privarčujemo čas in denar

Na učinkovitost toplotne izolacije strehe ali zunanjih sten vpliva tudi zrakotesnost konstrukcije. Če na to nismo pozorni, je lahko učinek sicer dovolj debele toplotne izolacije bistveno slabši, saj zaradi prepihovanja izgubimo precejšen del energije.

 

Zrakotesnost v montažnih konstrukcijah nam tako zagotavlja večjo učinkovitost vgrajene toplotne izolacije. V strešnih in montažnih konstrukcijah se zrakotesnost zagotavlja z različnimi folijami ali uporabo gradbenih plošč, če so le te dovolj zrakotesne. Pogosto se uporabljajo OSB plošče, zelo primerna pa je uporaba mavčno-vlaknenih plošč Fermacell Vapor.

 

kalcer_farmacell

Primer uporabe Vapor plošč na montažni steni

 

Že z uporabo standardnih FERMACELL mavčno vlaknenih plošč – edinstvenih med tovrstnimi ploščami –  se zagotovi zrakoneproputen sloj po DIN-u 4108-7. Nova  FERMACELL mavčno-vlaknenena plošča Vapor gre še korak dlje: zaradi sloja, dodatno nanesenaga na notranji strani plošč, se paropropustnost zmanjša toliko, da uporaba dodatnih paronepropustnih slojev v konstrukciji zunanjega zidu ali strehe ni potrebna. Pri tem pa ostajajo dobre lastnosti mavčno-vlaknenih plošč ohranjene: so zajamčeno univerzalno uporabne kot gradbene, protipožarne in vlagoodporne plošče. Sd vrednost plošč Vapor je manjša od 3m, zato jih lahko uporabljamo kot plošče za notranje obloge vseh tipičnih lesenih konstrukcij.

 

kalcer_fermacell_logo

 

Praktičen primer uporabe Vapor plošč

Na  vseh notranjih površinah v mansardi ali na fasadnih zidovih, kjer bi sicer uporabili navadne mavčne plošče v kominaciji s folijo – parno oviro, se lahko uporabi plošče Fermacell Vapor. Uporabi se jih lahko tudi pri montažni gradnji, kjer lahko nadomestijo nosilno OSB ploščo na notranji strani.

 

V čem je prednost Fermacell Vapor plošč pred OSB in drugimi lesnimi ploščami?

–              Statično so oboje plošče enako uporabne, vendar mavčno-vlaknena plošča, ki je negorljiva, nudi višjo stopnjo požarne varnosti.

–              Površina mavčno vlaknenih plošč je enostavna za obdelavo z izravnalnimi masami in barvami – v nasprotju z OSB ploščami, čez katere je praviloma potrebno pritrditi še en sloj plošč (običajno so to mavčno kartonske plošče), ki se jih da primerno obdelati: pleskati, oblagati s keramiko ali tapetami.

–              Poleg tega mavčno vlaknena plošča Vapor bolje vpliva na klimo v prostoru, saj je sposobna absorbirati odvečno vlago in jo vrniti v prostor, kadar je zrak bolj suh.

–              V samem postopku dela se lahko ognemo uporabi folij s funkcijo parne ovire in s tem skrajšamo in pocenimo delovni proces

 

Vir: Kalcer d.o.o.

www.kalcer.si

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI