Zakaj bo hranilnik energije v prihodnosti nepogrešljiv za podjetja?

Hranilnik energije postaja nepogrešljiv v podjetjih, ki želijo privarčevati pri porabi električne energije. Predstavljamo hranilnik Tesvolt.

Žal cene električne energije trenutno poznajo le eno smer: navzgor. Povpraševanje po električni energiji se bo dolgoročno povečalo, s tem pa tudi cena elektrike. Poleg tega z začetkom leta 2024 stopi v veljavo nov način obračunavanja omrežnine, s čimer bo prihajalo do velikih cenovnih razlik med posameznimi časovnimi bloki znotraj zimskih in poletnih mesecev, kar bo lahko precej vplivalo na strošek oskrbe z električno energijo. Hranilnik energije tako postaja nepogrešljiv, še posebej v podjetjih, ki želijo privarčevati pri porabi električne energije.

 

hranilnik energije Tesvolt

Hranilniki električne energije Tesvolt. Vir: Tesvolt

Omrežnina predstavlja približno 20 % stroškov podjetja za električno energijo

Za hranilnike energije to pomeni, da se bodo zdaj še hitreje obrestovali. Prednost bodo imela podjetja, ki bodo sposobna prilagajati proizvodnjo/porabo električne energije, zato postaja hranilnik električne energije za podjetja vse bolj nepogrešljiv.

Kako lahko podjetja uporabijo hranilnik električne energije za zmanjšanje stroškov električne energije ali doseganje drugih koristi, kot so samoosrbnost, optimiziranje dragih omrežnin, ohranjanje stabilne frekvence omrežja, rezervno napajanje omrežja in mnoge druge?

 

Izravnavanje koničnih obremenitev s hranilnikom električne energije

Najboljši način za doseganje prihrankov pri stroških je izravnava profila obremenitve ali zmanjšanje konic obremenitve s hranilnikom električne energije. Konične obremenitve namreč močno vplivajo na višino stroškov podjetja za električno energijo. Ta strategija se imenuje tudi “rezanje konic” ali zmanjševanje koničnih obremenitev: z uporabo hranilnika električne energije lahko dinamično prilagajamo svoj profil odjema električne energije iz javnega distribucijskega omrežja na način, da z lastnim energetskim virom dinamično izravnavamo in kompenziramo potrebe po moči v konicah in s tem znižamo obremenitev ter posredno tudi stroške oskrbe z električno energijo.

hranilnik energije poraba elektrike

Graf profila porabe električne energije brez (modra barva) in z (zelena barva) rezanjem konic.

Povečanje lastne porabe s shranjevanjem energije v hranilniku energije

Stroji, klimatske naprave, računalniki: podjetja imajo čez dan razmeroma konstantno potrebo po električni energiji. Če podjetje v ta namen že uporablja fotovoltaično elektrarno, je smiselno porabiti čim več lastne proizvedene električne energije. Hranilnik energije lahko optimizira to lastno porabo – na primer s shranjevanjem električne energije, proizvedene ob koncu tedna ali viške, proizvedene tekom dneva. Hranilnik energije namreč deluje tako, da shranjuje presežek proizvedene električne energije, kar pomeni, da lahko proizvedeno energijo uporabite takrat, ko vaša sončna elektrarna ne proizvaja dovolj električne energije. Na ta način lahko podjetja povečajo svojo samooskrbnost  in so manj izpostavljena vremenskim vplivom, nihanju cen energije ter naraščajočim dajatvam in pristojbinam.

 

hranilnik energije prikaz strukture sistema

Hranilnik električne energije za podjetja Tesvolt – grafični prikaz strukture sistema 

Hranilnik energije lahko izravna nihanja napetosti

Izravnavanje nihanj napetosti se nanaša na drugo vrsto zmanjšanja stroškov: izogibanje poškodbam strojev in prekinitvam proizvodnje. S hranilnikom električne energije je mogoče optimizirati kakovost napetosti. Ker lahko s hranilnikom izravnate nihanja napetosti in konice moči, ohranjate stabilno frekvenco omrežja in s tem zagotovite optimalno zaščito vaših strojev. To na koncu prispeva k stabilnemu delovanju, brez izpadov elektrike in dolgi življenjski dobi strojev.

baner hranilnik elektricne energije

Hranilnik električne energije kot zasilni generator

V primeru izpada električne energije lahko hranilnik energije posreduje tudi kot zasilni generator in zagotovi oskrbo z električno energijo. Tako lahko hranilnik električne energije podjetje uporablja tudi za zasilno napajanje.

 

Brezogljična otočna oskrba s hranilnikom električne energije

Hranilnik energije je lahko v kombinaciji z manjšo napravo na obnovljive vire brezogljični energetski vir za potrebe delne ali popolne otočne oskrbe z električno energijo ter predstavlja trajnostno alternativo otočni oskrbi električne energije z dizelskim agregatom.

 

Razširitev vrednostne verige z elektromobilnostjo

Še ena učinkovita uporaba hranilnika električne energije se je izkazala na področju elektromobilnosti. Podjetje lahko shranjeno električno energijo uporabi za pogon lastnega voznega parka električnih vozil. Podjetje lahko shranjeno električno energijo po nizki ceni ali celo brezplačno ponuja tudi pred svojimi prostori. Hranilnik energije je pri tem še posebej zanimiv, saj ga je mogoče uporabiti kot “ojačevalnik” za postaje za hitro polnjenje. Na ta način je mogoče v kratkem času in po nizkih stroških zagotoviti posebno visoke zmogljivosti. Tako so hranilniki električne energije prava alternativa tehnični širitvi omrežja.

 

hranilnik energije TESVOLT Energy Manager

TESVOLT Energy Manager komunicira s kompatibilnimi polnilnimi postajami in električnimi vozili preko aplikacije za vozila.


V podjetju Geo Energy d.o.o. so specialisti za rešitve hranilnikov električne energije za industrijske in komercialne sisteme shranjevanja energije

Podjetje GEO ENERGY d.o.o. zagotavlja prilagojene energetske rešitve na področju shranjevanja električne energije in je uradni zastopnik TESVOLT AG, vodilnega nemškega podjetja, specializiranega za razvoj in proizvodnjo inteligentnih  sistemov hranilnikov električne energije za potrebe shranjevanja električne energije v industrijskem sektorju in pri komercialnih ter končnih uporabnikih.

Večina TESVOLT hranilnikov električne energije ima pridobljen certifikat TÜV Rheinland in zato niso le eni izmed najmočnejših hranilnikov električne energije na trgu, ampak tudi eni izmed najvarnejših.

12-URNA ODZIVNOST IN GARANCIJSKI SERVIS – ker je varnost na prvem mestu, v podjetju Geo Energy d.o.o. svojim strankam letno zagotavljajo tudi garancijski servis in popoln nadzor nad sistemom z e-mail obveščanjem ter 12-urno odzivnost v primeru težav.

hranilnik energije TESVOLT Certifikati kakovosti

Certifikati kakovosti dokazujejo varnost in inovativno nemško tehnologijo. Vir: Tesvolt


Pomembno: izberite preverjeno najzanesljivejši hranilnik električne energije TESVOLT, izdelan v Nemčiji

Hranilniki električne energije za podjetja Tesvolt so zasnovani na modularni način z najvišjo stopnjo fleksibilnosti, pri čemer jih odlikuje:

  • NAJVIŠJA VARNOST: Prizmatične baterijske celice, ki so uporabljene v hranilniku električne energije Tesvolt, se ne bodo vnele, kljub morebitnim mehanskim poškodbam.
  • DOLGA ŽIVLJENSKA DOBA: Vrhunske baterijske celice ki so vgrajene v hranilnikih električne energije Tesvolt zagotavljajo življenjsko dobo 30 let ali tudi do več kot 11.000 ciklov pri določenih pogojih.
  • VISOKA ZMOGLJIVOST: Kombinacija zmožnosti polnjenja/praznjenja baterijskega modula v 1 uri (stopnja 1C) in naprednega aktivnega optimiziranega uravnavanja napolnjenosti med vsemi baterijskimi celicami v baterijskem modulu ter med različnimi baterijskimi moduli zagotavlja najvišjo zmogljivost baterijskega sistema Tesvolt.
  • STROŠKOVNA UČINKOVITOST: Izkoristek hranjenja električne energije do 98 % in majhna lastna raba moči le 5 W ter dolga življenjska doba omogočajo najvišjo stroškovno učinkovitost Tesvolt hranilnikov električne energije.
  • PRIZNANI PARTNERJI: V hranilnike električne energije Tesvolt so vgrajene komponete uveljavljenih proizvajalcev (Samsung SDI, SMA, Enwitec electronic, Netgear, Rittal)

 

Kateri sistem shranjevanja električne energije je najprimernejši za vaše podjetje?

To je odvisno od številnih dejavnikov: obstoječega sistema za proizvodnjo električne energije, količine proizvedene električne energije, lastnega profila porabnika in vrste uporabe.


V podjetju Geo Energy d.o.o. za vsako podjetje glede na specifične dejavnike pripravijo ponudbo na podlagi predhodne simulacije optimalnega izračuna prihrankov. Tudi za vaše podjetje bodo BREZPLAČNO in NEOBVEZUJOČE pripravili IZRAČUN s SIMULACIJO PRIHRANKOV ob uporabi najprimernejšega TESVOLT hranilnika električne energije.

Pišite na: info@geomnia-energy.com ali pokličite 070 511 425

Več informacij na geomnia-energy.com


Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI