Oddaja vloge na Eko sklad – postopek

Pred oddajo vloge na Eko sklad je treba upoštevati specifične postopke. V izogib nepotrebnim zamudam se dobro seznanite s pogoji in postopki.

Pri pridobivanju subvencij je pred oddajo vloge na Eko sklad treba upoštevati specifične postopke. Na Eko skladu priporočajo, da se investitorji v izogib nepotrebnim zamudam pred oddajo vloge dobro seznanijo s pogoji in postopki za pridobitev specifične subvencije.

 

Oddaja vloge na Eko sklad

 

Oddaja vloge na Eko sklad toplotne črpalke in kotle

V primeru oddajanja vlog za pridobitev subvencij za sisteme ogrevanja, je način zelo podoben. Za pridobitev subvencije za toplotne črpalke in kotle na pelete, plinske kotel ter peči na drva je treba najprej pridobiti predračun za nakup in montažo, nato sledi vgradnja naprave. Med tem je treba poskrbeti za dokumentacijo s slikovnim gradivom, poravnati obveznosti do izvajalca ter oddati vlogo skupaj z računi in potrebno dokumentacijo na Eko sklad. Prejem odločbe o prejeti subvenciji sledi v 7 mesecih, nakazilo subvencije Eko sklada lahko pričakujete v roku 60 dni od dneva prejete odločbe.

JAVNI POZIV 99SUB

pasica aplikacija

Subvencije za skoraj nič-energijske stavbe

Pri postopku pridobivanja subvencije za skoraj nič-energijske stavbe je treba pripraviti dokumentacijo, ki pripada k vlogi, jo posredovati na Eko sklad, nato sledi začetek izvedbe del. Hkrati je potrebno dokumentiranje gradnje z meritvami zrakotesnosti. Po pregledu vloge na Eko skladu izdajo odločbo in pogodbo. Eko sklad preveri izvedeno naložbo, v primeru ustreznosti nakaže subvencijo (velja za novogradnje in prenove in ne za nakup stanovanj).

JAVNI POZIV ZA SNES

 

Subvencije za električna vozila

Subvencijo za električni avto prejmete ob nakupu in registraciji novega električnega vozila oz. predelavi v električno vozilo. Oddaja vloge na Eko sklad sledi po nakupu, prejem odločbe o sofinanciranju pa v približno 2 mesecih, nakazilo subvencije je izvedeno najpozneje v 60 dneh od vročene odločbe.

JAVNI POZIV ZA EL. VOZILA

 

Oddaja vloge na Eko sklad za pridobivanja kredita

Za odobritev kredita je zahtevan predračun za naložbo, sledi oddaja vloge na Eko sklad, nato prejem obrazcev za preverjanje kreditne sposobnosti in prejem kreditne odločbe. Sklenitev pogodbe se izvede na banki Intesa Sanpaolo najpozneje v 3 mesecih. Na začetku  se lahko izbere možnost nakazila 40 % zneska kredita. Sledi zaključek del, oddaja zaključne dokumentacije na banko ter nakazilo preostalega (60 %) oziroma celotnega zneska kredita.

JAVNI POZIV ZA PRIDOBITEV KREDITA


Postopek pridobivanja subvencij

  1. Pridobitev predračuna za vašo naložbo.
  2. Oddaja vloge na Eko sklad.
  3. Začetek del za izvedbo naložbe.
  4. Prejem odločbe o sofinanciranju po približno 3 mesecih.
  5. Podpis pogodbe.
  6. Zaključek del in oddaja zaključne dokumentacije.
  7. Nakazilo subvencije.

Za več informacij pišite na spodnji kontaktni obrazec

Želite več informacij?

"*" indicates required fields


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI