Ytong strop – dodatna varnost v primeru poškodovane strehe

Oglasno sporočilo

Ytong strop je lahek polmontažni sistem za izvedbo medetažnih in strešnih nosilnih konstrukcij, možne pa so tudi konzolne izvedbe.

Zaradi vse bolj pogostih ekstremnih vremenskih razmer bo vprašanje trajnostne in vremensko odporne gradnje vse bolj pomembno za investitorje. Naša regija je še posebej izpostavljena različnim vplivom, saj nas poleg poplav lahko preseneti tudi potres, vse bolj pogosta pa so tudi neurja z močnimi sunki vetra. Stroški sanacije objektov so mnogokrat velik finančni zalogaj za lastnike, prav tako pa je čakanje na razpoložljivost obrtnikov, ki sanacije lahko izvedejo, dolgotrajno.

 Ytong strop varna streha

Uničena strešna kritina

Neurja so z močnimi sunki vetra v zadnjem času povzročila kar nekaj uničenih strešnih kritin, posledično pa tudi poškodbe celotnega ostrešja. Lastniki se morajo pri poškodbah strešne kritine sanacije lotiti hitro, saj je škoda zaradi spremljajočih padavin lahko še hujša. Problem predstavlja predvsem voda, ki namoči sloje strešne konstrukcije, kot so toplotna izolacija in lesena podkonstrukcija ter vdor vode v bivalne prostore. Ključno je torej hitro ukrepanje, da se izognemo dodatnim stroškom sanacije bivalnih prostorov.

 ytong 2023 digital 350x250

Ytong strop ščiti bivalne prostore

Ytong strop je lahek polmontažni sistem za izvedbo medetažnih in strešnih nosilnih konstrukcij, možne pa so tudi konzolne izvedbe. Ytong strop predstavlja monolitno ločnico med notranjim in zunanjim okoljem, kar pomeni, da pri morebitni poškodbi kritine dodatno zaščiti spodnje bivalne prostore pred vdorom vode. Ytong strop sestavljajo gredice in polnila, ki so izdelana iz porobetona, zato so odlično toplotno izolativna ter požarno in potresno odporna.

 ytong strop

Zrakotesnost in požarna varnost

Ytong strop je toplotno stabilen sistem, ki učinkovito ublaži temperaturna nihanja zunanjega zraka. Pozimi pomaga zagotavljati toplo, poleti pa prijetno hladno notranjo klimo. Pravilno izveden Ytong strop pomaga zagotavljati zrakotesnost objekta in s tem zadostiti ključnim kriterijem nizkoenergijske ali pasivne gradnje. Ytong strop je tudi protipožarno odporen sistem (REI 120), v primeru požara v dimniku se ogenj ne bo širil v spodnje prostore.

 

ytong strop poskodba stehe

 

Odlično nadomestilo AB plošče

Sistem Ytong strop je odlično nadomestilo armiranobetonske plošče, z dobrimi izolacijskimi sposobnostmi, sama izvedba pa je enostavna, hitra in učinkovita. Zaradi nizke mase sistema (170 kg/m²) se strop lahko namesti tudi pri skeletnih stavbah in pri rekonstrukcijah starejših objektov. Uporaba stropa je mogoča že 24 ur po betoniranju reber.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI