Lokalno prezračevanje je rešitev za odvečno vlago in slab zrak

Oglasno sporočilo

Vgradnja prezračevanja je nujne pri prenovah in novogradnjah, ki dobro tesnijo in hkrati zelo slabo prepuščajo vlago.

Zato se celo v novih hišah pri takšni gradnji pojavljajo težave z odvečnim kondenzom, ki se večinoma nabira na notranji strani okenskih stekel, na zidovih pa se pojavijo temni, vlažni madeži ter kasneje plesen.

Enake težave nastopijo tudi takrat, ko v stari hiši zamenjamo okna ali hišo zapremo z novo energijsko učinkovito fasado. Za kakovostno in zdravo bivanje je nujno potrebno, da vse bivalne prostore redno in učinkovito prezračujemo. Naravno prezračevanje z odpiranjem oken je zamudno in predvsem energijsko zelo potratno.

 

Prava rešitev za slab zrak, vlago in plesen

Vse to lahko preprečimo s samo eno lokalno prezračevalno napravo Blauberg.  Prisilno prezračevanje s prezračevalnimi napravami, ki vsebujejo rekuperator, je energijsko zelo učinkovito, ni zamudno in je zelo enakomerno, saj nam nenehno zagotavlja svež zrak.

 

e2e prezracevanje Blauberg

 

Kaj so lokalne prezračevalne naprave z rekuperatorjem Blauberg?

To so naprave za prezračevanje, ki z minimalno izgubo energije iz prostora izčrpajo slab zrak in ga nadomestijo s svežim. Ta proces traja 70 sekund v tlačno smer in 70 sekund v sesalno smer. Takšno prezračevanje je energijsko zelo učinkovito, poteka enakomerno in nenehno zagotavlja svež zrak. V prostoru se tako ne kopičijo zdravju škodljivi žlahtni plini, ki jih sicer odstranjujemo z nenehnim potratnim odpiranjem oken.

Poleg  tega nam prezračevanje zvišuje koncentracijo negativnih ionov, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje. Tiho delovanje (13dB(A)), nizka poraba energije zahvaljujoč EC motorju, senzor vlage, fotocelični senzor, G3 filter, nemška kakovost, moderna oblika in najvišja stopnja rekuperacije toplote (91 %) jih uvršča v sam vrh lokalnih prezračevalnih naprav z rekuperacijo. Nameščanje je zelo enostavno, saj ne potrebujemo cevnega razvoda, temveč le okroglo ali kvadratno odprtino ter električni priključek.

 

baner prezracevanje

 

Lokalne prezračevalne naprave se nahajajo na seznamu Eko sklada, ki kupcem povrne 25 % vrednosti celotne investicije. Lokalne naprave lahko v spomladanskih in jesenskih mesecih tudi izklopimo, kar ne velja za centralne naprave, pri katerih se ne glede na letni čas zaradi cevnega sistema priporoča nenehno delovanje.

 

Centralne prezračevalne naprave Blauberg

V ponudbi podjetja Blauberg se nahajajo tudi centralne prezračevalne naprave, ki se prav tako nahajajo na seznamu Eko sklada. Odlikujejo jih največji izkoristki vračanja toplote, do 98 %.

 

Ekart marketing

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI