Ste vedeli, da bi stanovanje ali hišo morali prezračevati večkrat na dan? To je nujno, sploh če pomislimo na to, da zaradi modernega življenjskega sloga kar 80% časa preživimo v notranjih prostorih. Moderna PVC okna in vrata z visoko zatesnjenostjo, ne omogočajo naravno prezračevanje objektov, kot so ga včasih lesena okna, razen pri modelih, ki imajo funkcijo prezračevanja - npr. strešna okna s prezračevanjem. Zaradi tega moramo nujno omogočiti prisilno prezračevanje hiše ali stanovanja.

 

Centralno ali lokalno prezracevanje

Centralno ali lokalno prezračevanje?

V podjetju Ream so uradni distributer za Mitsubishi Electric prezračevalne naprave Lossnay. V ponudbi so visoko učinkoviti prezračevalni sistemi, ki zagotavljajo kroženje zraka ter minimalne toplotne in energijske izgube, omogočajo pa tako centralno kot lokalno prezračevanje z rekuperacijo toplote.


Centralni prezračevalni sistem

Namenjen predvsem novogradnjam

Centralno prezračevanje je celostna in izredno učinkovita rešitev prezračevanja doma, ki je v prvi vrsti namenjena novogradnjam stanovanjskih hiš. Za namestitev naprave in vseh dodatnih inštalacij zahteva večji poseg v objekt in zato v večini primerov ni smiselna izbira v primeru adaptacij ali obnove hiš.

Centralno ali lokalno prezracevanje sistem

Celovito prezračevanje doma

Vpihovanje zraka pri centralnem prezračevanju je bolj celovito in prezračuje celoten objekt. Tako prezračevanje denimo doseže tudi prostore kot so kopalnica, stranišče, hodnik ali shramba, ki so pri lokalnem prezračevanju lahko izvzeti. V prostore se s centralnim prezračevanjem dovaja svež zrak, iz njih pa se odvaja zrak, ki je obremenjen z vlago in vonjavami.

 

Boljši energijski izkoristek

Centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo ima odlični energijski izkoristek, in tako pozimi vpihuje toplejši, poleti pa hladnejši zrak. Prav tako omogoča določanje lokacije odvoda in dovoda, s čimer lahko vplivamo na to, da imamo svež zrak tam, kjer ga potrebujemo.


Ne spreglejte: Centralna prezračevalna naprava VL-220 Mitsubishi Electric je uvrščena na seznam Ekosklada in tako omogoča pridobivanje sredstev - subvencij Ekosklada. 

Izbira prezračevalnega sistema je odvisna predvsem od naših potreb, zasnove objekta in tega, kaj želimo doseči.

Centralno prezracevanje Lossnay VL 220 Mitsubishi Electric


baner prezracevanje

Lokalni prezračevalni sistem

Enostavnost vgradnje

Največja prednost lokalnega prezračevanja je zagotovo v tem, da omogoča zares enostavno vgradnjo in minimalni poseg v objekt. Mitsubishi Electric lokalne prezračevane naprave so enostavne za montažo, saj za dovod in odvod zraka zahtevajo do največ 2 odprtini na zunanji steni – odvisno od tipa naprave.

 

Omogoča prezračevanje le dela stanovanja

Lokalno prezračevanje je odlična izbira kadar želimo prezračevati le del stanovanja. Idealen je za prostore do površine 80 m2, rekuperira pa do 80 % toplote. Tak način prezračevanja je primeren tudi za prostore kot so garaže ali kleti, iz katerih želimo odstraniti le prekomerno vlago.

 

Centralno ali lokalno prezracevanje kaj izbrati

Napredne možnosti regulacije

Lokalne enote omogočajo napredne možnosti regulacije, kot so:

  • filtracija zraka,
  • loputa za polno zaprtje odprtine (uporabno, kadar naprava ni v funkciji),
  • kontrolirano prezračevanje – napravo v poletnih mesecih lahko izklopimo in zračimo prostore na »naraven« način, z odpiranjem oken.

Ni potrebe po vzdrževanju

Glede na to, da se pri lokalnem prezračevanju cevni sistem ne vgrajuje, tudi vzdrževanje in čiščenje le tega ni potrebno.

Pri gradnji hiše je najbolj smiselna izbira centralni prezračevalni sistem. V kolikor gre za renovacijo doma ali pa prezračevanje le dela doma, je v večini primerov lokalno prezračevanje bolj primerno. Glede kakovosti in učinkovitosti prezračevanja z napredkom v tehnologiji lokalni prezračevalni sistemi ne zaostajajo več veliko za centralnimi.


Vas zanima cena, izvedba, subvencija Eko sklada, garancija? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bodo odgovorili na vprašanja.REAM d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.