Bosch je na trg lansiral novo split (deljeno) toplotno črpalko Compress 3400i AWS z elegantnejšim dizajnom, večjo učinkovitostjo in tišjim delovanjem, ki je sedaj po ugodnih pogojih dosegljiva tudi v Sloveniji. Modulirano delovanje skrbi za visoko učinkovitost, nizke stroške in se neprestano prilagaja potrebam ogrevalnega sistema. Nova split toplotna črpalka ni primerne le za ogrevanje, ampak tudi za hlajenje in pripravo tople sanitarne vode. 


Ogrevanje in hlajenje z novo split toplotno črpalko Bosch – Compress 3400i AWS


split toplotna crpalka Bosch


Zastopnik za toplotne črpalke Bosch je podjetje Kovintrade iz Celja.


Compress 3400i AWS se po energetski izkaznici ErP A +++ uvršča med najboljše split toplotne črpalke

Nova toplotna črpalka Bosch je idealna za gretje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode v novogradnjah in sanacijah hiš. S širokim razponom moči od 4 do 14 kW v celoti pokrije potrebe zahtevnejših objektov. Glede na individualne potrebe lahko izbirate med več modeli notranjih enot. Z invertersko tehnologijo in vgrajenimi najsodobnejšimi komponentami dosega visok izkoristek sezonskega grelnega številka – SCOP, do 187 %. Klasifikacija po energijski nalepki ErP dosega oznako A +++ (uporaba pri nizkih temperaturah, povprečne podnebne razmere). Kompaktna izvedba zunanje in notranje enote predstavlja različne možnosti namestitve. Toplotna črpalka je majhnih dimenzij, lahko jo montiramo na steno.

split toplotne crpalke Bosch zunanje enote

Split toplotne črpalke Bosch Compress 3400i AWS - zunanje enote različnih moči

Raven hrupa toplotne črpalke

Toplotne črpalke Bosch veljajo za skoraj neslišne ter izpolnjujejo predpise o zvočni izolaciji tudi v gosto naseljenih območjih. Ponoči se lahko raven hrupa še zmanjša. Če hrup toplotne črpalke Compress 3400 primerjamo s pogovorom, je ta le 1 dB več. Zvočni tlak je pri toplotnih črpalkah Bosch merjen na razdalji 1 m.


Prednosti split toplotnih črpalk 

Split izvedba pomeni, da prenos toplote od zunanje do notranje enote poteka prek plinske povezave. Črpalka toploto zajema iz zunanjega zraka in jo prek medija prenaša v notranjo enoto, ki toploto porazdeli na ogrevanje in gretje sanitarne vode. Split toplotne črpalke so znane po samodejni regulaciji moči z DC inverterji ter s tem po večji učinkovitosti pri delnem bremenu. Sicer split toplotne črpalke dosegajo max. temperaturo predtoka ogrevalne vode do 60 stopinj, kljub temu pa se v praksi odlično izkažejo tudi pri ogrevanju z radiatorji in nizkih zunanjih temperaturah. Notranja enota ima vgrajeno obtočno črpalko, kondenzator in funkcijo hlajenja, zunanja pa uparjalnik in kompresor. Izvedba je reverzibilna, kar pomeni, da lahko hladimo in ogrevamo. Zaradi freonske povezave so stroški montaže manjši, naprave pa so običajno tudi majhnih mer in primerne za manjša stanovanja. Odlične so tudi, če je v kombinaciji obstoječa plinska peč ali kotel na kurilno olje, s katerimi si lahko pomagamo v hudi zimi. Zanimivo je, da so se po glasnosti približale »vodnim« toplotnim črpalkam, na razdalji 4 m običajno ne presegajo hrupa do 36 DB. 


Okolju prijazna

Nova split toplotna črpalka zrak-voda Compress 3400i AWS, z nazivno močjo do 8 kW, je zasnovana za delovanje s hladilnim sredstvom R32. Z uporabo hladilnega sredstva R32 je toplotna črpalka med delovanjem energetsko bolj varčnejša, potrebna je manjša količina polnjenja.

baner toplotne crpalke

En sistem za vse potrebe

Compress 3400i AWS ponudi tri modele notranjih enot. Različica Compress 3400 ORM ima integriran 190 l bojler za ogrevanje sanitarne vode in je nekoliko večja. Stensko notranjo enoto Compress 3400 ORE je mogoče kombinirati z različnimi rešitvami ogrevanja sanitarne vode. Obe notranji enoti imata integriran električni pomožni grelec, ki v mrzlih dneh zagotovi popolno delovanje sistema. Stenska bivalentna notranja enota Bosch Compress 3400 ORB pa se preprosto kombinira s pečmi na olje ali plin. Notranja enota Compress 3400i AWS se po videzu odlično zlije s prostorom, je kompaktna in ne zavzame veliko prostora.

split toplotne crpalke Bosch notranje enote

Notranja enota split toplotne črpalke brez bojlerja za sanitarno vodo (levo) in z integriranim, 190 l bojlerjem (desno).

Preprosto povezljiva

Z aplikacijo HomeCom Easy lahko toplotno črpalko Bosch upravljate s pametnim telefonom ali tablico. Povezljivost je možna prek spletnega modula Connect-Key K 30 RF, ki je za doplačilo. Z uporabo HomeCom Easy Bosch lahko na daljavo regulirate temperaturo in imate pregled nad porabo. Obdobje porabe si lahko izbirate sami in prepoznate svoj potencial varčevanja z energijo. Aplikacija HomeCom Easy je na voljo v trgovinah Google Play in App Store.


Več informacij o primernosti za vaš objekt in ceni split toplotne črpalke Bosch prejmete z izpolnitvijo spodnjega obrazca.


Kovintrade
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.