Nova split toplotna črpalka

Oglasno sporočilo

Na trgu je nova split toplotna črpalka Bosch, z večjo učinkovitostjo in tišjim delovanjem, ki je sedaj po ugodnih pogojih dosegljiva tudi v Sloveniji.

Bosch je na trg lansiral novo split (deljeno) toplotno črpalko Compress 3400i AWS z elegantnejšim dizajnom, večjo učinkovitostjo in tišjim delovanjem, ki je sedaj po ugodnih pogojih dosegljiva tudi v Sloveniji. Modulirano delovanje skrbi za visoko učinkovitost, nizke stroške in se neprestano prilagaja potrebam ogrevalnega sistema. Nova split toplotna črpalka ni primerne le za ogrevanje, ampak tudi za hlajenje in pripravo tople sanitarne vode.


Ogrevanje in hlajenje z novo split toplotno črpalko Bosch – Compress 3400i AWS


split toplotna crpalka Bosch


Zastopnik za toplotne črpalke Bosch je podjetje Kovintrade iz Celja.


Compress 3400i AWS se po energetski izkaznici ErP A +++ uvršča med najboljše split toplotne črpalke

Nova toplotna črpalka Bosch je idealna za gretje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode v novogradnjah in sanacijah hiš. S širokim razponom moči od 4 do 14 kW v celoti pokrije potrebe zahtevnejših objektov. Glede na individualne potrebe lahko izbirate med več modeli notranjih enot. Z invertersko tehnologijo in vgrajenimi najsodobnejšimi komponentami dosega visok izkoristek sezonskega grelnega številka – SCOP, do 187 %. Klasifikacija po energijski nalepki ErP dosega oznako A +++ (uporaba pri nizkih temperaturah, povprečne podnebne razmere). Kompaktna izvedba zunanje in notranje enote predstavlja različne možnosti namestitve. Toplotna črpalka je majhnih dimenzij, lahko jo montiramo na steno.

split toplotne crpalke Bosch zunanje enote

Split toplotne črpalke Bosch Compress 3400i AWS – zunanje enote različnih moči

Raven hrupa toplotne črpalke

Toplotne črpalke Bosch veljajo za skoraj neslišne ter izpolnjujejo predpise o zvočni izolaciji tudi v gosto naseljenih območjih. Ponoči se lahko raven hrupa še zmanjša. Če hrup toplotne črpalke Compress 3400 primerjamo s pogovorom, je ta le 1 dB več. Zvočni tlak je pri toplotnih črpalkah Bosch merjen na razdalji 1 m.


Prednosti split toplotnih črpalk 

Split izvedba pomeni, da prenos toplote od zunanje do notranje enote poteka prek plinske povezave. Črpalka toploto zajema iz zunanjega zraka in jo prek medija prenaša v notranjo enoto, ki toploto porazdeli na ogrevanje in gretje sanitarne vode. Split toplotne črpalke so znane po samodejni regulaciji moči z DC inverterji ter s tem po večji učinkovitosti pri delnem bremenu. Sicer split toplotne črpalke dosegajo max. temperaturo predtoka ogrevalne vode do 60 stopinj, kljub temu pa se v praksi odlično izkažejo tudi pri ogrevanju z radiatorji in nizkih zunanjih temperaturah. Notranja enota ima vgrajeno obtočno črpalko, kondenzator in funkcijo hlajenja, zunanja pa uparjalnik in kompresor. Izvedba je reverzibilna, kar pomeni, da lahko hladimo in ogrevamo. Zaradi freonske povezave so stroški montaže manjši, naprave pa so običajno tudi majhnih mer in primerne za manjša stanovanja. Odlične so tudi, če je v kombinaciji obstoječa plinska peč ali kotel na kurilno olje, s katerimi si lahko pomagamo v hudi zimi. Zanimivo je, da so se po glasnosti približale »vodnim« toplotnim črpalkam, na razdalji 4 m običajno ne presegajo hrupa do 36 DB.


Okolju prijazna

Nova split toplotna črpalka zrak-voda Compress 3400i AWS, z nazivno močjo do 8 kW, je zasnovana za delovanje s hladilnim sredstvom R32. Z uporabo hladilnega sredstva R32 je toplotna črpalka med delovanjem energetsko bolj varčnejša, potrebna je manjša količina polnjenja.

baner toplotne crpalke

En sistem za vse potrebe

Compress 3400i AWS ponudi tri modele notranjih enot. Različica Compress 3400 ORM ima integriran 190 l bojler za ogrevanje sanitarne vode in je nekoliko večja. Stensko notranjo enoto Compress 3400 ORE je mogoče kombinirati z različnimi rešitvami ogrevanja sanitarne vode. Obe notranji enoti imata integriran električni pomožni grelec, ki v mrzlih dneh zagotovi popolno delovanje sistema. Stenska bivalentna notranja enota Bosch Compress 3400 ORB pa se preprosto kombinira s pečmi na olje ali plin. Notranja enota Compress 3400i AWS se po videzu odlično zlije s prostorom, je kompaktna in ne zavzame veliko prostora.

split toplotne crpalke Bosch notranje enote

Notranja enota split toplotne črpalke brez bojlerja za sanitarno vodo (levo) in z integriranim, 190 l bojlerjem (desno).

Preprosto povezljiva

Z aplikacijo HomeCom Easy lahko toplotno črpalko Bosch upravljate s pametnim telefonom ali tablico. Povezljivost je možna prek spletnega modula Connect-Key K 30 RF, ki je za doplačilo. Z uporabo HomeCom Easy Bosch lahko na daljavo regulirate temperaturo in imate pregled nad porabo. Obdobje porabe si lahko izbirate sami in prepoznate svoj potencial varčevanja z energijo. Aplikacija HomeCom Easy je na voljo v trgovinah Google Play in App Store.


Več informacij o primernosti za vaš objekt in ceni split toplotne črpalke Bosch prejmete z izpolnitvijo spodnjega obrazca.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI