V luči trenutne energetske krize je vse več govora o samooskrbi in možnosti izrabe danosti, ki nam jih nudi narava. Obnovljivi viri energije, med njimi tudi sonce, so postali izjemno pomembni in fotovoltaična industrija je v razmahu. Vas zanima zaposlitev na področju sončnih elektrarn in drugih energetskih rešitev?

 

Filip Flisar zagon soncne elektrarne

 

Porast sončnih elektrarn

Aktualno dogajanje je povzročilo splošno prepričanje, da je energetska samooskrba prava izbira. Da je izraba obnovljivih virov energije korak v boljšo, okolju prijazno prihodnost, se zaveda tudi nekdanji smučar prostega sloga, Filip Flisar. Tokrat se je preizkusil v novi, trajnostno naravnani vlogi. Preverite, kateri!  


Filip je v praksi preveril, kako izgleda delo v podjetju, ki se ukvarja s sončnimi elektrarnami in drugimi energetskimi rešitvami.


»Trend rasti zanimanja za sončne elektrarne in ostale energetske rešitve spremljamo že nekaj let, a takšnega povpraševanja kot smo mu priča v zadnjih mesecih ne pomnimo,« poudarja tudi direktor podjetja Enertec d. o. o., ki upravlja z blagovno znamko Moja elektrarna, Peter Kumer.

V lanskem letu smo bili priča živahnemu poslovanju in rasti fotovoltaične industrije pri nas. Konec leta 2021 je bilo v Sloveniji skupno nameščenih 17919 sončnih elektrarn v skupni moči 467,2 MW, od tega kar 5863 elektrarn v skupni moči 95,65 MW v lanskem letu. Velika večina novo postavljenih elektrarn je bilo samooskrbnih.

 

Filip Flisar soncna elektrarna hisa


Si tudi vi želite narediti nekaj za boljšo prihodnost in menite, da bi svojo nalogo opravili bolje kot Filip? Pridružite se ekipi Moja elektrarna in postanite del ekipe #ZaSončnoPrihodnost. Oglejte si aktualna delovna mesta in svojo prijavo oddajte na kariera@moja-elektrarna.si.


Filip Flisar soncna elektrarna nadstresek

Zaposlitev za boljšo prihodnost!

Zaradi znatnega zanimanja za samooskrbne sončne elektrarne se število zaposlenih na področju fotovoltaike povečuje. »Potrebno je optimizirati delovne procese in zagotoviti nova delovna mesta. Dovršenost na vseh nivojih, vrhunska ekipa, sproščeno vzdušje in čista energija,« tako pravijo v podjetju Enertec, kjer vztrajno sledijo svojemu poslanstvu – navduševati ljudi nad izrabo sončne energije za energetsko neodvisnost.

 

Filip Flisar moja elektrarna

 

V mariborskem podjetju iščejo širok spekter znanj – od tehničnih, naravoslovnih do ekonomskih. Trenutno medse vabijo elektroinštalaterja, ki bo odgovoren za varno, strokovno in pravočasno izvedbo elektroinštalaterskih del in vzpostavitev zagona sončnih elektrarn. Prav tako potrebujejo tehničnega vodjo samooskrbnih sončnih elektrarn, ki bo skrbel za pravočasno in tehnično pravilno izvedba samooskrbnih sončnih elektrarn vključno s priklopom. Iščejo še skrbnika za digitalizacijo procesov, ki bo s strateško digitalizacijo na različnih področjih prispeval k uspešnemu poslovanju in razvoju podjetja, ter sodelavca za tehnično podporo vzdrževanju sončnih elektrarn, ki bo skrbel za pravilno in nemoteno delovanje sončnih elektrarn.

 

Filip Flisar moja elektrarna team


Nudijo možnost dolgoročne zaposlitve v delovnem okolju, kjer so vrednote spoštovanje in skrb za zaposlene ter odgovornost do našega planeta na prvem mestu.


baner soncne elektrarne

Zavedajo se vrednosti svojih zaposlenih, zato jim nudijo številne ugodnosti:

  • urejeno, inovativno in dinamično delovno okolje,
  • konkurenčno plačilo in stimulativno nagrajevanje,
  • vlagajo v osebni in strokovni razvoji,
  • spodbujajo aktivni in zdrav življenjski slog,
  • omogočajo uporabo službenega električnega vozila
  • si zastavljajo skupne cilje, ki motivirajo – v letu 2022 načrtujejo pohod na Triglav.

Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Enertec d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Investitorje v novi ogrevalni sistem velikokrat prestrašijo cene toplotnih črpalk. Toplotna črpalka je v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja res nekoliko dražja, vendar se marsikdo ne zaveda, da ga lahko premišljena naložba v toplotno črpalko na daljši rok stane veliko manj v primerjavi s kakšnim drugim...

Za nami je energetsko intenzivno leto 2022, ki je minilo v znamenju agresivne vojne Rusije proti Ukrajini. Ruska invazija na Ukrajino je povzročila geopolitični in energetski potres ter zelo resno energetsko krizo v EU. Kljub veliki odvisnosti od uvoza ruskih fosilnih goriv, EU...

V času podražitev vseh vrst goriv je vlada z uredbo zamejila drobnoprodajno ceno plina za zaščitene kategorije. To so v prvi vrsti vsi gospodinjski odjemalci. Med zaščitene kategorije spadajo tudi osnovne socialne službe in mali poslovni odjemalci.

Cena peletov je v lanskem letu z 270 evrov poskočila na 600 evrov - za tono pelet. Razlog za tako velik dvig cen je bila blokada izvoza iz Bosne in Hercegovine, Srbije ter ter še nekaterih držav, od koder je Slovenija uvažala večino lesa za pelete. Zaradi velikega povpraševanja in pretrganih...

Leto 2022 je za porabnike elektrike kaotično. Že lansko leto so, zaradi špekulativnih nakupov surovin na borzah ter korona krize, cene energentov pričele občutno rasti. Cena elektrike se je na veleprodajnih trgih že v letu 2021 podražila za 175 odstotkov. Med slovenskimi...

Veliko ravnih streh in strešnih teras je nastalo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja z materiali in znanjem, kot je bilo takrat na razpolago. Zaradi puščanja smo večino teh streh že popravili ali pa samo pokrpali.

zdrava hisa

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.