Zveza potrošnikov Slovenije organizira že peti skupinski nakup, tokrat sušilnih strojev s toplotno črpalko – ti lahko v primerjavi s kondenzacijskimi porabijo za 70 evrov manj električne energije na leto.

ZPS bo v okviru skupinskega nakupa omogočila potrošnikom ugoden nakup na testu ZPS dobro ocenjenih sušilnih strojev s toplotno črpalko. Na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si lahko že oddate nezavezujočo prijavo. Ta je predpogoj, da boste prejeli ponudbo, ki jo bodo za vas izpogajali. Takrat se boste prosto odločili, ali boste aparat kupili ali ne. Čas boste imeli do konca novembra oziroma do prodaje zagotovljenih količin. Prepričani smo, da vsi tisti, ki že imate sušilni stroj, veste, da je to nepogrešljiv gospodinjski pomočnik.

 

zveza potrosnikov susilni stroj s toplotno crpalko

 

Dober in hkrati energijsko učinkovit sušilni stroj s toplotno črpalko je zato vsekakor vreden investicije. Ti sušilni stroji lahko v primerjavi s kondenzacijskimi porabijo za 70 evrov manj električne energije na leto.  Neodvisni primerjalni testi, ki jih izvajamo potrošniške organizacije, so namreč pokazali, da kondenzacijski sušilni stroji s povprečno letno porabo 635 kWh za več kot dvakrat presegajo porabo tistih, katere ogreva toplotna črpalka. Če imate doma še vedno klasični kondenzacijski sušilni stroj, vas sušenje perila v povprečju stane 115 evrov na leto.

Razlog za razliko v porabi energije je tehnologija toplotne črpalke, ki s posebnim krogotokom prenaša odvečno toploto iz kondenzatorja v grelnik. Poraba energije se pri tem občutno zmanjša, saj je za ogrevanje zraka za sušenje perila v bobnu uporabljena odpadna toplota, ki nastaja v fazi ohlajanja, dodan pa je le del v procesu izgubljene toplote.


Oddajte prijavo za sodelovanje na Oddajte prijavo za sodelovanje na www.SKUPINSKInakupZPS.si še danes!


pasica aplikacija

Manjša poraba pa ni edina prednost sušilnega stroja s toplotno črpalko:

• Ker suši perilo pri konstantni in nižji temperaturi kot kondenzacijski (pri največ 50 stopinjah Celzija), se vlakna tekstila manj poškodujejo. To podaljšuje življenjsko dobo oblačil.

• Večina sušilnih strojev s toplotno črpalko ima dodatne programe, ki čas in temperaturo sušenja prilagodijo glede na material. To je še posebej dobrodošlo pri sušenju občutljivega perila in oblačil iz finih tkanin.

• Količina vlage, ki med sušenjem uide iz stroja in vlaži okolico, je pri dobro ocenjenih modelih zanemarljivo majhna, zato ga ni nujno postaviti v kopalnico. V primerjavi s kondenzacijskim tudi manj greje prostor, v katerem stoji


zveza potrosnikov susilni stroj s toplotno crpalko graf

Potrošniške organizacije smo testirale več kot 150 kondenzacijskih sušilnih strojev in več kot 850 sušilnih strojev s toplotno črpalko. Podatki se nanašajo na meritve celotne porabe energije pri sušenju bombažnega in sintetičnega perila, upoštevana je različna zmogljivost strojev. Predvidevamo, da sušimo 6 kg bombažnega in 3 kg sintetičnega perila. Izračun temelji na povprečni ceni za kWh za gospodinjstva pred znižanjem nekaterih dajatev – 0,16 €/kWh (cena elektrike - Surs).


 

    Projekt CLEAR-X je financiran iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020 (pogodba št. 101033682). Vsebina tega članka predstavlja izključno stališča avtorjev in je njihova izključna odgovornost. Ne odraža nujno stališč Evropske komisije in/ali Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA). Evropska komisija in agencija ne prevzemata odgovornosti za morebitno uporabo informacij, ki jih vsebuje.    

 


Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.