Angleška vlada sprejema predpis, ki bo v vseh novih zgrajenih enodružinskih hišah z lastnim parkirnim mestom zahteval vgradnjo polnilnice za električni avto.

 

Polnilnica za električni avto v novo hišo

S tem ukrepom bodo zakonodajno gledano prvi na svetu, zagotoviti pa želijo, da bo Združeno kraljestvo imelo eno najboljših infrastrukturnih omrežij za električna vozila na svetu. Ta ukrep je del strategije za doseg ničelnih izpustov toplogrednih plinov, za katerega so v proračunu zagotovili 1,5 milijarde funtov podpore.

 

električna polnilnica v nove hiše

Polnilna konzola za električni avto bo kmalu obvezna v novih hišah v Veliki Britaniji

 

Polnilnica za električni avto kot krmiljena konzola

Namen je spodbujanje električne mobilnosti in povečevanja števila takšnih vozil. Tako bodo vse nove stavbe z namenskim parkirnim prostorom morale imeti vgrajeno električno polnilnico, zaradi česar bo polnjenje lažje, cenejše in bolj priročno za voznike.

Polnilno mesto ne bo samo polnilna vtičnica na zunanjem zidu stavbe, temveč na daljavo krmiljena konzola. Vsebovala bo vse potrebne elemente za “pametno tehnologijo”. To pomeni, da bo polnjenje izvedeno v glavnem v času nižje tarife ali manjše obremenitve sistema. V bodoče bo možna še nadgradnja, ki bo v času konic operaterjem elektro sistema omogočalo povratni zajem elektrike za pokrivanje konic iz akumulatorjev mirujočih vozil. Polnjenje akumulatorjev vozila je doma najbolj priročno in poceni, saj se avto v glavnem polni, ko je obremenitev omrežja najnižja in viški elektrike največji. Angleži imajo rekordno rast prodaje električnih vozil, zato želijo vsem omogočiti enostavno polnjenje, tudi s povečanjem števila električnih polnilnic na javnih mestih.

 

baner soncne elektrarne

 

Rekord zelene elektrike v Angliji - načrt je del širše slike

Letošnji rekord v stopnji zelene elektrike v omrežju so Angleži dosegli v tretji četrtini letošnjega leta, ko je bil njen delež kar 40%. Vir so njihove vetrne farme, solarni moduli in elektrika generirana v elektrarnah na biomaso. S tem so prvič v zgodovini presegli tudi količino elektrike, ki jo pridobijo iz termoelektrarn na plin in premog skupaj.

Že pred iztekom tega desetletja pospešeno zapirajo termoelektrarne na premog, kar je dosti prej kot so najprej določili (do leta 2025), v letu 2020 bodo delovale samo še štiri, ki v sistem dodajo samo še 1% elektrike. S plinskimi elektrarnami pokrijejo 39% porabe, ostalo pa z nuklearkami. To pomeni, da jim je uspelo za 40% zmanšati izpuste, medtem je gospodarstvo raslo, cilj ničelnih izpustov pa nameravajo doseči še pred mejnim letom 2050. Zaradi njihovih 37 velikih vetrnih polj, ki so vsa v morju, se je število delovnih mest v tem sektorju povečalo za 70.000.

 

pasica aplikacija

 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.