Sončna elektrarna na ključ, cena, prihranki, garancija

Sončna elektrarna na ključ se povrne prej kot v 10. letih. Prihranek ca. 10 kW elektrarne po 30. letih delovanja znaša skoraj 30.000 €.

Odlična pomladna ponudba za sončne elektrarne na ključ

Kupci sončne elektrarne na ključ iščejo visoko kakovostno in cenovno ugodno rešitev. Temeljna usmeritev Energije plus je razvoj najsodobnejših tehnoloških rešitev za učinkovitejšo rabo energijo za poslovne in gospodinjske odjemalce z optimalnim razmerjem kakovost cena. Vse, ki želite pred poletjem poskrbeti za lastno energetsko neodvisnost, čaka njihova odlična pomladna ponudba sončnih elektrarn na ključ in hitra ureditev vsega potrebnega za priklop vaše sončne elektrarne na omrežje.

 

Soncna elektrarna na kljuc

Izognite se izpadom delovanja sončne elektrarne

 

Brezogljična družba potrebuje samooskrbo

V Energiji plus gospodinjske in poslovne uporabnike že vrsto let spodbujajo k samooskrbi z elektriko iz obnovljivih virov. Na prodajnih mestih (v Mariboru, Gornji Radgoni, Murski Soboti, na Ptuju in v Slovenski Bistrici) omogočajo svetovanja in brezplačno pomoč pri ureditvi potrebne dokumentacije za izgradnjo sončne elektrarne in izdajo soglasja operaterja.

baner soncne elektrarne

Solarni moduli spadajo v višji kakovostni razred

Pri sončnih elektrarnah je pomembno dolgoročno zanesljivo delovanje solarnih modulov. Sončni plus je produkt podjetja Energija plus, ki zajema izgradnjo visokokakovostne sončne elektrarne na ključ, kot lokalni partner pa zagotavljajo kar 30-letno linearno garancijo na delovanje solarnih modulov. Investicija v izgradnjo sončne elektrarne na ključ se iz njihove ponudbe povrne v osmih do desetih letih. Na posamezne komponente sončne elektrarne je podana do 25 – letna garancija, na izvedbo projekta pa garancija znaša do 10 let.

Sončna elektrarna je za vzdrževanje sicer nezahteven sistem, ki pa zaradi izpostavljenosti vremenskim vplivom potrebuje nadzor. Vsaka prepozno zaznana napaka v delovanju pomeni nepotreben zastoj in posledično izgubo pridelane električne energije. Da sončna elektrarna deluje nemoteno, lahko pri Energiji plus koristite paket Samooskrbna brezskrbnost in si v primeru nedelovanja zagotovite hiter odziv servisne službe. Paket vključuje enkrat tedensko daljinski nadzor delovanja sončne elektrarne, ter vsako drugo leto servis elektrarne na vaši lokaciji (solarnih modulov, elektro omarice, nosilne konstrukcije, pregled s termo kamero).

 

Soncna elektrarna na kljuc na strehi

 

Pridobite subvencijo

Z javnim pozivom Eko sklada – 71SUB-SO19 o samooskrbi gospodinjstev z električno energijo iz obnovljivih virov se investicija v sončno elektrarno na ključ za samooskrbo zniža v višini 180 € za 1 kVA inštalirane nazivne moči naprave za samooskrbo (stroški nakupa in montaže sončne elektrarne, ter pripadajočih električnih inštalacij in opreme). Za ugodno financiranje pa lahko na Eko – skladu hkrati koristite tudi ugodno kreditiranje. Vse potrebno, za eko sklad subvencijo in kredit, vam na Energiji plus pomagajo urediti njihovi svetovalci.

 

Primer prihranka sončne elektrarne na ključ za družino, ki se ogreva na elektriko

Letni stroški porabe električne energije znašajo v povprečju 1.615 EUR, ker gospodinjstvo ogreva z elektriko Za vgradnjo sončne elektrarne na ključ so se odločili zaradi možnosti drastičnega znižanja stroškov gospodinjstva. Po izplačilni dobi sončne elektrarne se bo gospodinjstvo praktično ogrevalo skoraj brezplačno, kajti letno preostane zgolj strošek obračunske moči in prispevka OVE in SPTE v znesku 155 €.

 

Prihranek sončne elektrarne na ključ znaša 29.000 EUR

Prihranek družine po odplačilu sončne elektrarne na ključ v 30 – letni dobi delovanja znaša 29.139 €, kar je izredno veliko in primerljivo z investicijo v boljši osebni avto. Če ogrevate na elektriko s toplotno črpalko ali IR paneli, ali ima vaše gospodinjstvo visoke mesečne stroške za porabljeno električno energijo, ne odlašajte, vabljeni k izračunu prihranka za vaš primer gospodinjstva – povpraševanje oddate v spodnjem kontaktnem obrazcu.

 

Letni strošek el. energije* (z DDV)

  

1.615 €

 

  
 

Povprečni letni strošek sončne elektrarne na ključ, 7 kW priključna moč (z DDV)

  

155 €

 

  
 

Predviden letni prihranek

  

1.460 €

 

  
 

Prihranek 30 – letno delovanje, upoštevani stroški investicije ter padec moči solarnih modulov

  

29.139 €

 

  
 

*Pri izračunu upoštevana cena električne energije z omrežnino in prispevki 0,13 €/kWh z DDV


Merite, upravljajte in načrtujte svoje prihranke

Vemo, da je energija dragocena dobrina. Za vse, ki želite spremljati porabo in identificirati porabnike v hiši, imajo v podjetju Energija plus priročno rešitev za merjenje in nadzor porabe s 24-mesečno garancijo. Potrošnik električne energije postane aktivni potrošnik, meri in upravlja porabo, nato po potrebi zmanjša porabo in dodatno privarčuje.

 

Soncna elektrarna na kljuc prihranek v desetih letih

Na sliki zgoraj je prikazan graf s prihranki za specifično gospodinjstvo, koliko skupnega prihranka v življenjski dobi sončne elektrarne na ključ, moči 7 kW, pridelajo po 10, 20 in 30-letih delovanja. Vir: www.energijaplus.si


 Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI