Tudi če vam je distributer električne energije zavrnil soglasje za priklop sončne elektrarne oziroma vam ga je izdal za napravo z omejeno dopustno močjo, lahko še vedno postavite samooskrbno sončno elektrarno, le da potrebujete poleg sončne elektrarne še baterijski hranilnik, v katerem boste shranjevali presežke električne energije.

 

Soncna elektrarna z baterijskim hranilnikom

Sončna elektrarna z baterijo - revolucionarni model samooskrbe za leto 2024

V podjetju SONCE energija se pospešeno pripravljajo na novo uredbo o samooskrbi z električno energijo in pripravljajo rešitev za njihove stranke, s katero bodo lahko dosegli maksimalne prihranke. Gre za celostno storitev, kjer so kombinacijo sončne elektrarne z baterijo nadgradili še z inovativnom modelom poračunavanja električne energije, ki temelji na osnovnih, že preverjenih storitvah P2P (peer-to-peer), ki jih SunContract na slovenskem trgu ponuja že 5 let. Nov model poračunavanja bo strankam prinašal maksimalne prihranke oz. jim bo omogočil samooskrbnost in trajnost tudi po zaključku letnega netmeteringa.

Ta storitev bo omogočila postavitev sončne elektrarne polne moči tudi vsem tistim, ki so dobili zavrnjeno soglasje za sončno elektrarno.

Nova uredba o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije, ki jo je vlada sprejela v začetku letošnjega leta, bo sicer v celoti začela veljati 1. januarja 2024. To pomeni, da se obdobje net meteringa (letnega obračunavanja proizvedene in porabljene električne energije za samooskrbne elektrarne) počasi zaključuje – vanj se je mogoče vključiti le še do konca letošnjega leta. Za možnost vključitve v letni net metering je dovolj, da stranka do konca leta odda vlogo za soglasje.


baner hranilnik elektricne energije


Nova uredba prinaša spremembe pri obračunavanju s samooskrbno sončno elektrarno proizvedene in porabljene električne energije. Po novem sistemu bo moral vsak imetnik sončne elektrarne, tudi če v omrežje odda več elektrike, kot je odvzame, plačati omrežnino. Prav tako ne bo več letnih poračunov. Plačila bodo stvar komercialnega dogovora med ponudnikom in imetnikom elektrarne.

Po zdajšnjem sistemu se konec leta naredi obračun, koliko elektrike je bilo proizvedene in koliko porabljene. Če je sončna elektrarna proizvedla manj elektrike, kot je je lastnik porabil, mora lastnik to razliko doplačati, viške pa praviloma prepusti dobavitelju. Tržnica SunContract pa je tista, ki strankam podjetja SONCE energija omogoča brezplačen prenos viškov v naslednje koledarsko leto.


Soncna elektrarna z baterijskim hranilnikom Lenart Huawei sistem

Zanesljivost in učinkovitost baterijskih hranilnikov so v podjetju SONCE energija dokazali že marca 2022, ko so v Domu starejših občanov v Sv. Lenartu poleg dveh sončnih elektrarn postavili do tedaj največji baterijski sistem podjetja Huawei v Evropi! Domu v Sv. Lenartu so tako pomagali znižati mesečne stroške za elektriko in povečati energetsko neodvisnost.


baner soncne elektrarne

5 razlogov za sončno elektrarna z baterijskim hranilnikom

1. Večja energetska neodvisnost

Z baterijskim hranilnikom lahko zmanjšate porabo električne energije iz omrežja, saj shranjuje presežke energije, ki jih proizvaja sončna elektrarna. To pomeni, da se lahko zanesete na samooskrbo z električno energijo in zmanjšate odvisnost od distributerjev električne energije.

2. Izboljšanje stabilnosti omrežja

Uporaba baterijskih hranilnikov zmanjšuje obremenitev omrežja, zato s tem prispevate k boljši stabilnosti sistema.

3. Sončna elektrarna z baterijskim hranilnikom ščiti pred izpadi električne energije

Baterijski hranilnik zagotavlja zaščito pred izpadi električne energije, kar pomeni, da bodo vaši gospodinjski aparati v omejenem obsegu delovali tudi v primeru izpada omrežja.

4. Podpora obnovljivim virom

Hranilnik električne energije omogoča boljše izkoriščanje obnovljivih virov, saj se presežki energije ne izgubijo zaradi omejitev ali zavrnitev soglasja, ampak se shranijo za poznejšo uporabo.

5. Zmanjšanje emisij CO2

Z uporabo baterijskega hranilnika in posledično z boljšim izkoriščanjem obnovljivih virov pomagate pri zmanjševanju emisij CO2.


Vsa morebitna dodatna vprašanja o sončni elektrarni z baterijo  napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Sonce Energija
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.