Bosch ogrevalna tehnika, idealno razmerje med kakovostjo in ceno

Oglasno sporočilo

Ogrevalna tehnika Bosch je s toplotnimi črpalkami in plinskimo kotli prepoznavna po vzdržljivosti, energetski učinkovitosti in varovanju okolja.

Bosch globalno prizadeven za energetski prehod

Koncern Bosch zaznamujeta izjemna inovativnost in družbena predanost. Ogrevalna tehnika Bosch je prepoznavna po enostavni uporabi, vzdržljivosti, energetski učinkovitosti in varovanju okolja, cene toplotnih črpalk Bosch pa so v prednosti pred mnogimi ostalimi. Bosch inovacije prispevajo k razogljičenju ter prehodu na ogrevanje z obnovljivimi viri.

Kljub pandemiji koronavirusa je Bosch toplotna tehnika razvojno in prodajno močno pridobila. K uspehu je prispevala zlasti prodaja toplotnih črpalk, v prihodnosti pa stavijo na vodik. Z zamenjavo dotrajanega ogrevalnega sistema Boschevi kupci prihranijo približno 2,5 tone CO2 na leto.

Bosch ogrevalni sistemi bodo v prihodnosti še koristnejši za uporabnika, zgradbe želijo povezati z mobilnostjo ter stremeti k optimalni rabi energije iz obnovljivih virov tako za gospodinjstva in širše.

Bosch ogrevalna tehnika

Bosch stavi na prehod na ogrevanje s toplotnimi črpalkami

Trendi ogrevanja na elektriko krojijo svet. Že leta 2019 je Bosch napovedal, da bo v toplotne črpalke vložil 100 milijonov EUR za poenostavitev vgradnje sistemov. Lani so zabeležili 22,5-odstotno rast prodaje toplotnih črpalk po celotni EU, v Nemčiji celo za 48 odstotkov. Letos načrtujejo dodatno usposabljanje kupcev za prehod na ogrevanje z elektriko. »To bo pospešilo stopnjo ogrevanja na elektriko in velike prihranke ogljika v stanovanjskem sektorju. Ključna prednost Bosch ogrevalne tehnike je prehod ogrevanja gospodinjstev z regionalno prilagojenimi toplotnimi črpalkami in hibridnimi napravami,« pravi Jan Brockmann, predsednik Boscheve divizije za toplotno tehniko. V srednji Evropi želi Bosch rasti zlasti s toplotnimi črpalkami v kombinaciji s prezračevalnimi sistemi.

 

Forum toplotna crpalka bosch Compress 6000

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 za ogrevanje prostorov in sanitarne vode

baner toplotne crpalke

Bosch prihodki 2020

Prihodki od prodaje toplotne tehnike divizije Bosch, z 280 – letno tradicijo, so bili v 2020 na ravni predhodnega leta in znašajo 3,5 milijarde evrov. V izredno težkem gospodarskem okolju (zaprtja držav in ogromne težave z dobavitelji) je podjetje celo zraslo za približno odstotek (glede na prilagoditev tečajev). Bosch toplotna tehnika je oktobra zabeležila rekordne prihodke v višini več kot 400 milijonov evrov. Povečale so se naložbe v raziskave in razvoj, znatno so se razširile digitalne storitve.

Bosch v koraku s trendi zmanjševanja emisij

Na trgu ogrevanja, od koder še vedno izvira visok delež emisij, Bosch spodbuja specifične tehnološke rešitve z rabo obnovljivih virov energije, hkrati pa stavijo na vodik kot okolju prijazen energent prihodnosti.

Vodik je lažje shranjevati kot elektriko, ki se ga lahko distribuira prek obstoječega plinskega omrežja. Ker je prehod na podnebno nevtralne pline del zelenega dogovora EU, po katerem naj bi vse države EU do leta 2050 postale ogljično nevtralne, Bosch že vlaga v portfelj H2-Ready. Testiranja že izvajajo na Nizozemskem in v Veliki Britaniji, kjer so novembra predstavili prototip nove stenske grelne naprave, kotel H2-Ready. Ta lahko sprva deluje na običajni zemeljski plin ali na mešanico vodikovega dodatka. Takoj, ko bo lokalno omrežje preklopljeno na vodik, pa je lahko kotel v samo eni uri in z le nekaj prilagoditvami pripravljen za polno uporabo čistega vodika. Bosch toplotna tehnika že izdeluje industrijske kotle, ki delujejo na čisti vodik.

 

Bosch ogrevalna tehnika kotel H2 ReadyBosch je novembra v Veliki Britaniji že predstavil prototip okolju prijaznega kotla H2-Ready.

Bosch ogrevalna tehnika kotel H2 Ready za industrijsko uporabo

Konec 2020 je Bosch dobavil nov kotel na vodik H2-Ready za industrijsko uporabo, ki bo žago v Wunsiedelu (Nemčija) v prihodnosti oskrboval s toplotno energijo. Boscheva ogrevalna tehnika tako pomembno prispeva tudi k varovanju podnebja v industrijskem sektorju.


Kovintrade zastopnik ogrevalne tehnike Bosch v Sloveniji

Kovintrade kot dolgoletni zastopnik ogrevalne tehnike Bosch vso znanje in izkušnje lansira na Slovenski trg že več kot 30 let. V letu 2000 so zaključili z izgradnjo novih prostorov v Celju, v okviru katerih je skladišče in šolski center z laboratorijem. Tako lahko svojim partnerjem zagotavljajo hitro in zanesljivo dobavo rezervnih delov iz sodobno opremljenega skladišča, šolski center pa jim omogoča permanentno izobraževanje poslovnih partnerjev. S tem zagotavljajo tudi najboljše in najučinkovitejše rešitve za vsak dom. V področju od 5 kW do 19.200 kW lahko zadovoljijo vsako vašo zahtevo po toplovodnem ogrevanju. Piko na i pa dodajo še z dobro organizirano servisno montažersko mrežo po celotni Sloveniji. 


 Več informacij o primernosti ogrevalnega sistema za vaš objekt in ceni ogrevalne tehnike Bosch prejmete z izpolnitvijo spodnjega obrazca.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI