Grelni paneli – slike, ki grejejo

Z grelnimi paneli, ne le, da lahko pozimi ogrevamo, v poletnem času tudi popestrijo dom kot unikatna dekoracija.Izbira motivov je neomejena.

Zamislite si IR-panel, ki vam služi skozi vse leto. Pozimi vas greje, poleti pa vam popestri dom kot unikatna dekoracija. Električni sevalni grelni paneli o prav to – slike, ki grejejo. So IR-grelni paneli, namenjeni za varčno ogrevanje, hkrati pa popestrijo vaše stene in jih pretvorijo v prijeten občutek doma. Pa naj bodo to pravljični motivi v otroški sobi, ki bodo hitro ogreli vašega otroka v hladnem septembrskem jutru, ali pa prijetni morski motivi v kopalnici, da bodo vaše jutranje rutine vedno prijetne in udobne, ne glede na mesec v letu. Izbira motivov je neomejena. Izberete si lahko tudi sliko iz lastnega arhiva in jo pretvorite v svoj unikaten IR-panel.

grelni paneli

Motive za grelne panele si lahko izbirerete tudi iz lastnega arhiva fotografij


IR ogrevanje je globalno uveljavljeno več kot 80 let. Zaradi nizkih cen fosilnih goriv in globalne prevlade teh energentov, v preteklosti povpraševanja po ogrevanju z IR-paneli praktično ni bilo. Ker pa je IR ogrevanje za človeški organizem od vseh oblik ogrevanja najbolj podobno naravnemu procesu segrevanja (sevanja), je odlično služilo v zdravstvene namene – v inkubatorjih, tudi v nadstandardnih domovih za ostarele, v privatnih klinikah, kjer so se odločili za tovrstno ogrevanje zaradi blagodejnih učinkov na telo in ugodja.


Grelni paneli za naraven in prijeten način ogrevanja

Za ohranitev zdravja, sproščenega vzdušja in dobrega počutja je bivalno udobje ključnega pomena. Sevalni paneli oziroma infrardeči paneli (IR-paneli), ki uporabljajo naravno obliko prenosa toplote, so danes eden izmed bolj priljubljenih načinov ogrevanja. Izkušnje kažejo tudi, da IR-paneli blagodejno vplivajo na zdravje in počutje ljudi.

grelni paneli delovanje

 IR ogrevanje je od vseh oblik ogrevanja najbolj podobno naravnemu procesu segrevanja (sevanja)

IR grelni paneli so trajna in varčna rešitev za vsak dom, njihova prednost je tudi ta, da jih lahko dodajamo v vsak prostor posebej. Za njihovo pravilno delovanje pa je potreben dober termostat, saj je le na ta način zagotovljeno natančno krmiljenje sistema ogrevanja in s tem velik prihranek pri stroških za ogrevanje. Izbiramo lahko med analognimi in digitalnimi programirljivimi termostati in termostati, ki omogočajo krmiljenje na daljavo s pomočjo pametnih telefonov in tablic.

Poleg tega, da nam ogrevanje na elektriko prihrani prostor za kurilnico in s tem povezane stroške, lahko skupaj z ustreznim termostatom ogrevanje prostorov popolnoma prilagodimo svojim željam in potrebam.

Če nimamo prostih sten, na katere bi pritrdili grelni panel, pa je odlična rešitev popolnoma nevidno oziroma očem povsem skrito ogrevanje – to je električno talno gretje. Tak sistem ogrevanja se lahko uporabi v vseh prostorih, tako v kuhinji, kopalnici, na hodniku, v dnevni sobi, spalnici in povsod, kjer si želimo imeti idealno porazdelitev toplote brez “mrzlih” kotov in vedno topla tla.


baner elektricno ogrevanje

IR grelni paneli – za gretje in dekoracijo

Električni sevalni paneli, ki so namenjeni ogrevanju in dekoraciji obenem. Na izbiro so številni motivi: od nostalgičnih, modernih, pomirjujočih, do motivov iz priljubljenih risank, namenjeni prav za otroške sobe ali igralnice. Če pa kljub širokemu naboru pripravljenih motivov med njimi ne najdemo sebi primernega in želimo na IR-panelu povsem svoj motiv, je uresničljivo tudi to – IR panel s poljubnim motivom iz lastnega arhiva slik.

grelni paneli MySun slike


 Vsa morebitna dodatna vprašanja o grelnih grelnih panelih napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI