Samooskrbna sončna elektrarna je okolju prijazna, zanesljiva naložba, ki nudi večletne prihranke. Da naprava dosega najvišjo učinkovitost, je potrebna stalna skrb tudi po njeni izgradnji. S pomočjo inovativne digitalne rešitve – Simulatorja #ZaSončnoPrihodnost – boste imeli upravljanje in nadzor delovanja sončne elektrarne dobesedno na dlani.

Naložba v sončno elektrarno nudi številne prednosti; lastna proizvodnja električne energije, neodvisnost od tržnih cen električne energije, stroškovna učinkovitost in uresničevanje trajnostne vizije z izkoriščanjem obnovljivih virov energije. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na udobno uporabniško izkušnjo.

 

Upravljanje soncne elektrarne


Sončna elektrarna je zanesljiva naložba, ki se v povprečno povrne v 6–8 letih. Ob rednem vzdrževanju slovenskim gospodinjstvom prinaša prihranke več kot 20 let. Z asistenco na mobilnih napravah lahko upravljate in nadzorujete sončno elektrarno. S pomočjo aplikacije lahko odkrijete in hitro odpravite morebitne manjše napake.


Upravljanje sončne elektrarne, nadzor in oskrba = najvišji izkoristek energije sonca

Sončne elektrarne so izpostavljene različnim vremenskim pogojem in za doseganje najvišje učinkovitosti v vseh razmerah potrebujejo ustrezen nadzor, preventivno oskrbo in hiter odziv ob morebitnih napakah. V podjetju Enertec d. o. o. z blagovno znamko Moja elektrarna sta strokovni pristop in odzivnost ključnega pomena pri vzdrževanju sončnih naprav. Reden pregled nad delovanjem panelov zagotavlja najvišji izkoristek sončne energije v vsakem trenutku in posledično dolgoročno ustvarjanje prihrankov.

 

Samostojno preverite proizvodnjo električne energije

V letošnjem letu so v podjetju Enertec razvili Simulator #ZaSončnoPrihodnost – mobilno aplikacijo, ki postane redni spremljevalec investitorjev; tako pred kot tudi po postavitvi sončne elektrarne. »V fazi načrtovanja aplikacija nudi hiter izračun potrebne moči sončne elektrarne ter simulira njeno delovanje glede na dane pogoje,« pojasnjuje Igor Kozlar in dodaja »po njeni postavitvi pa omogoča spremljanje in nadzor delovanja naprave, dostop do tehnične dokumentacije ter identifikacijo in odpravljanje napak.« Aplikacija je na voljo uporabnikom Android, iOS in Huawei mobilnih telefonov.

Digitalizacija procesov je poenostavila proces vzdrževanja in lastnikom sončnih elektrarn dodelila aktivno vlogo pri ohranjanju visoke učinkovitosti izrabe sončne energije. Zgolj s pomočjo mobilnega telefona lahko v vsakem trenutku preverijo, kako deluje njihova sončna elektrarna in identificirajo morebitne napake. Aplikacija beleži trenutno moč naprave in nudi podroben pregled proizvodnje električne energije na dnevni, mesečni ter letni ravni. V kolikor se pojavijo težave v delovanju sistema, aplikacija deluje kot mobilni asistent – uporabnikom s pomočjo intuitivnih in razumljivih napotkov omogoča hitro odpravo napak.

Pomemben vidik sončnih elektrarn je tudi uresničevanje trajnostne vizije. Izraba obnovljive sončne energije namreč prispeva k varovanju in ohranjanju okolja. Lastniki sončnih elektrarn lahko s pomočjo aplikacije spremljajo okoljski učinek in količino zmanjšanih izpustov SO2, CO2 ter NOX.

 

baner soncne elektrarne

Samooskrba kot učinkovit odgovor na energetsko krizo

Med energetsko krizo, ko se cene elektrike in ostalih energentov dnevno spreminjajo, številni iščejo rešitev v energetski samooskrbi. Samozadostnost ima vedno večjo težo in potenciala sončne energije se zaveda vedno več ljudi. Pri odločitvi za investicijo v sončno elektrarno, je ena pomemnejših odločitev zaupanje izvedbe izušeni ekipi. Ta bo spremljala izvedbo na vsakem koraku, nudila izris načrtov, pridobitev nepovratnih sredstev, poskrbela za pogodbo o priključitvi in navsezadnje zanesljivo zmontirala ter vzdrževala sončno elektrarno.


Vsa morebitna dodatna vprašanja glede cene sončne elektrarje, izvedbe, subvencije Eko sklada in podobno, napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Enertec d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.