Kotli na pelete najvišje kakovosti

Ogrevanje s kotli na pelete je samodejno in enostavno za upravljanje, podobno kot peči na oljne ali plin, vendar okolju prijazno in čisto.

Ogrevanje s KWB kotli na pelete je popolnoma samodejno in udobno. Je enostavno za upravljanje, podobno kot običajna oljna ali plinska ogrevanja, vendar je hkrati okolju prijazno in čisto.

kotli na pelete

Kotla na pelete KWB Easyfire EF1 in KWB Easyfire EF2         

Zakaj ogrevanje na pelete?

Učinkovito, ekonomično in okolju prijazno ogrevanje

V zadnjih letih je pri ogrevanju vse večji poudarek namenjen skrbi za zdravje in okolje, ob tem pa seveda ostaja ključno vprašanje stroškov. Ogrevanje na pelete je prepoznano kot eden najbolj ekonomičnih načinov ogrevanja, ki prinaša številne dolgoročne koristi. Z zagotavljanjem stalnega temperaturnega udobja ob uporabi obnovljivih virov energije predstavlja cenovno ugodno rešitev, ki hkrati minimalno obremenjuje okolje. Za dosego najvišje učinkovitosti pri ogrevanju z biomaso so ključnega pomena kakovostne sodobne kurilne naprave, kot so kotli ali peči na pelete, ki pa so že v zelo dostopnem cenovnem razponu glede na dolgoročne prihranke pri ogrevanju.


Zmotno prepričanje o peletih

Za proizvodnjo pelet se ne seka zdravih dreves. Peleti so v več kot 90% izdelani iz žagovine, odpadnega lesa in lesne moke – stranskih proizvodov lesne industrije.

ogrevanje na pelete okolju prijazno


Prednosti KWB kotla na pelete

Enostavna namestitev in montaža

Zaradi deljivega in prenosnega sistema KWB je kotel mogoče razstaviti na več modulov in jih enostavno prenesti v kotlovnico. To prihrani čas in olajša delo obrtnikom ter ščiti prostore, saj je lažje rokovati s posameznimi deli zaradi njihove teže in velikosti.

 

Popolnoma samodejno in udobno upravljanje

Kotel na pelete se samodejno polni z gorivom, vžig pa je prav tako avtomatski. Naprava se skoraj sama čisti. Med priporočenimi servisnimi intervali je potrebno le enkrat do dvakrat letno izprazniti posodo za pepel, ki je v udobni izvedbi premična in opremljena z izvlečnim ročajem.

 

kotel na pelete dozirni sistemi

Različni dozirni sistemi za pelete

Kotli na pelete omogočajo čisto in učinkovito zgorevanje

KWB kotli na pelete se ponašajo z najnižjimi stroški goriva in najmanjšim izpustom CO2 med vsemi centralnimi ogrevalnimi sistemi. Zgoraj dovajajoči gorilni sistem zagotavlja čistost in učinkovitost zgorevanja, kar je prijazno do okolja in vašega proračuna. Peleti se dovajajo na gorilni krožnik s spodnje strani s pomočjo transportnega polža, kar ohranja stabilno žerjavico in preprečuje vrtinčenje dodatnega prahu. Peleti se v celoti izgorijo, pepel pa se zbira v posodi.

Kotli na pelete KWB so okolju prijazni. Izpusti emisij finih delcev in ogljikovega monoksida ne presegajo zakonskih mejnih vrednosti, celo v državah, kot sta Avstrija in Nemčija, kjer je zakonodaja zelo stroga. Zgorevanje je neprekinjeno nadzorovano in optimalno krmiljeno s pomočjo širokopasovne lambda sonde, ki je vgrajena v KWB kotli na pelete. Poraba goriva je minimalna, kar pomeni tudi nizko porabo energije.

 baner lesna biomasa kotli

Upravljanje in vzdrževanje preko spleta

Upravljanje KWB kotla na pelete je intuitivno. S kombinacijo vrtljivega gumba in zaslona na dotik lahko opravite vse nastavitve. Kotel na pelete lahko vzdržujete in upravljate na daljavo s pametnim telefonom ali računalnikom. Po potrebi lahko omogočite časovno omejen dostop do vašega kotla na pelete za vašega ogrevalnega monterja ali službo za pomoč strankam KWB.

 

Širok spekter kotlov na pelete

Širok spekter KWB kotlov na pelete zajema modele kot so KWB Easyfire 1 (10 – 20 kW), KWB Easyfire 2 (2.4 – 38 kW), KWB Easyfire CC4 (2.9 – 40 kW), KWB Pelletfire Plus (45 – 135 kW) in KWB Powerfire (150 – 300 kW). Vsi kotli so izdelani v Avstriji, kjer podjetje uživa ugled zaradi dolgoletne tradicije in strokovnega znanja na področju ogrevanja na pelete. Z izbiro KWB kotlov na pelete se stranke odločajo za vrhunsko kakovost in zanesljivo delovanje, ki zagotavlja učinkovito ogrevanje domov in poslovnih prostorov.

kotli na pelete KWB Easyfire prerez

Prerez kotlov na pelete KWB Easyfire EF1 in KWB Easyfire EF2 in prikaz delovanja     

Enostavno od nakupa do zagona v kurilnici

Postopek vgradnje kotla na pelete v vašo kurilnico je enostaven, pregleden in zanesljiv. Na začetku se opravi ogled obstoječega stanja in pripravi ponudba. Nato sledi vgradnja kotla, postavitev ter priklop strojnih inštalacij, in nazadnje se opravi zagon naprave s šolanjem stranke. Po zaključku del vam je na voljo njihova servisna služba, ki skrbi za nemoteno delovanje vašega ogrevalnega sistema.Vas zanima cena, izvedba, subvencija za kotle na pelete KWB? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI