Ogrevalne sezone je konec. Koliko ste zapravili za stroške ogrevanja? Ste se vedno vrnili v topel dom? Ali vaš ogrevalni sistem izpolnjuje vse vaše potrebe? V kolikor iščete novega, je zdaj idealen čas za razmislek o menjavi ogrevalnega sistema in za iskanje učinkovitejše rešitve za prihodnjo zimo. Med številnimi možnostmi trenutno najbolj izstopajo toplotne črpalke, ki predstavljajo učinkovit, varčen in okolju prijazen način ogrevanja.

 

Visoka energetska učinkovitost – preverite COP

COP ali grelno število je odraz energijske učinkovitosti toplotne črpalke. Pove nam, koliko kilovatov toplotne energije ustvari toplotna črpalka za porabljen 1 kilovat električne energije.

Toplotne črpalke Orca se ponašajo z zelo visokim grelnim številom – do 5,2, kar pomeni, da bo za doseganje želenih temperatur porabila manj kot 20 % električne energije, vso ostalo pa bo pridobila iz zraka – kar je popolnoma brezplačno!

 

Toplotne crpalke cistejsa in cenejsa prihodnost ogrevanja

Nizki stroški ogrevanja s toplotno črpalko Orca. Privarčujte tudi do 75% stroškov ogrevanja.

Nižji stroški, visok prihranek

Ogrevalne toplotne črpalke zrak-voda za svoje delovanje potrebujejo zelo malo električne energije, saj večino energije pridobijo iz zraka. Le-ta je vse naokoli nas, zato ni nepotrebnih skrbi glede izgube ali nezmožnosti dobave glavnega vira energije. Zrak je brezplačen in zato neodvisen od nestabilnih gibanj cen energentov, kar je ena od ključnih prednosti toplotnih črpalk zrak-voda.

Medtem ko se cene tradicionalnih goriv in električne energije pogosto spreminjajo, je delovanje toplotne črpalke zanesljivo in predvidljivo. To pomeni, da lahko uporabniki uživajo v cenejšem ogrevanju in večji finančni stabilnosti na dolgi rok.

S toplotno črpalko lahko stroške ogrevanja znižate tudi do 75 %. Namesto, da izgubljate denar zaradi nepotrebno visokih stroškov ogrevanja, ustvarite prihranek in ga investirajte v stvari, ki vas razveseljujejo. Le kdo si ne bi želel kakšnih počitnic več?

 

Vsestranskost toplotne črpalke

Toplotne črpalke ne skrbijo samo za ogrevanje, temveč tudi za hlajenje prostorov in zmorejo hladiti celo do +43 ˚C zunanje temperature.

Ravno nasprotno, pa v zimskih mesecih ogrevajo tudi v najhujšem mrazu, vse do -28 ˚C, brez izgube grelne moči, za kar je zaslužna kombinacija z zunanjimi enotami Mitsubishi Electric.

 

Toplotne crpalke Orca

Vsestranska uporabnost toplotne črpalke Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric.

Z ogrevanjem sanitarne vode toplotne črpalke poskrbijo še za stalno oskrbo s toplo vodo. In kar je najbolje – priklopimo jih lahko na katerikoli sistem ogrevanja in hlajenja, bodisi na radiatorsko ali talno gretje, stropno ali stensko ogrevanje.

Ogrevalne toplotne črpalke so primerne tako za novogradnje, kot tudi za prenove obstoječih objektov. Medtem ko so visokotemperaturne toplotne odlična rešitev za obnovo starejših in slabše izoliranih objektov, so nizkotemperaturne boljša rešitev za novogradnje in dobro izolirane objekte.

Podjetje Orca Energija svojim strankam nudi celoten komplet oziroma izvedbo na ključ. Vse se pa prične s svetovanjem in strokovno usposobljenimi sodelavci. Kadarkoli lahko zaprosite za neobvezujočo ponudbo in svetovali vam bodo o najboljši rešitvi za vaš dom.

 

baner toplotne crpalke

Okolju prijazna rešitev

Toplotne črpalke Orca za svoje delovanje izkoriščajo zrak in ga pretvarjajo v toploto za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Na ta način prispevajo k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov ter ohranjanju čistega in zdravega okolja za prihodnje generacije.

Da gre za resnično trajnosti in okolju prijazen način ogrevanja priča dejstvo, da se je v Evropi z razmahom prodaje toplotnih črpalk, v letu 2022, zmanjšal ogljični odtis za kar 8 milijonov ton.

 

Preprosto upravljanje

Ogrevalna toplotna črpalka je udoben in varčen način ogrevanja, ki je popolnoma enostaven za upravljanje. S preprostim zaslonom na dotik nastavite želeno temperaturo in pozabite na skrbi o hladnem domu.

Uporabniku prijazen vmesnik Moja Orca omogoča napredno regulacijo preko oblaka, kjer lahko v vsakem trenutku spremljate in spreminjate nastavitve svoje toplotne črpalke preko preprostega, intuitivno zasnovanega vmesnika – na telefonu, tablici ali računalniku.

 

Toplotne crpalke vmesnik moja orca

Vmesnik uporabljanja Moja Orca z naprednimi funkcijami omogoča enostavno regulacijo in pregled delovanja toplotne črpalke.

Vmesnik omogoča številne funkcije, od nastavitev na želeno temperaturo glede na temperaturo prostora, dnevnih in nočnih intervalov, časovnih zamikov do možnosti vklopa Party, Eco in Holiday programov.

Iz pisarne ali z drugega konca sveta – nikoli se ne boste vrnili v prehladno stanovanje.

 

Zadovoljni uporabniki

O nižjih stroških ogrevanja in zadovoljstvu s toplotno črpalko pričajo številni uporabniki, ki so se odločili zamenjati obstoječi ogrevalni sistem s toplotno črpalko Orca in zunanjo enoto Mitsubishi Electric.

Toplotne crpalke Orca zadovoljni uporabniki

Konec ogrevalne sezone je idealen čas za razmislek o menjavi ogrevalnega sistema.


 

Zadovoljni uporabniki toplotnih črpalk Orca


Zadovoljstva s toplotnimi črpalkami Orca pa ne izražamo zgolj Slovenci, temveč jim zaupajo kupci po vsej Evropi. Mariborsko podjetje je prisotno v številnih državah izven naših meja, v katerih že nekaj let skrbi za ogrevanje enodružinskih hiš, hotelov in počitniških ter stanovanjskih naselij.  

Toplotne crpalke Orca po Evropi

Del naselja 240-ih enodružinskih hiš, opremljenih s toplotno črpalko Orca in zunanjo enoto Mitsubishi Electric.

V naselju na sliki, so v vseh enotah, poleg toplotne črpalke Orca in zunanje enote Mitsubishi Electric, dodatno poskrbeli še za centralno prezračevanje Orca. Družine po svetu tako uživajo, ne le v udobnem in varčnem ogrevanju, temveč tudi v svežem zraku in ugodni mikroklimi.

Z izbiro ogrevalne toplotne črpalke naredite korak v čistejšo in cenejšo prihodnost. Čeprav se zdi, da ob toplem vremenu ni potrebno razmišljati o ogrevanju, je ravno konec sezone najprimernejši čas za razmislek o zamenjavi sistema.


Preverite možnosti ter se posvetujte s strokovnjaki za toplotne črpalke in pomagali vam bodo izbrati pravo toplotno črpalko glede na vaše potrebe ter vrsto objekta. Saj veste, čas leti in jesen bo tukaj še prekmalu.Orca Energija d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.