Energetski kalkulator Oceni prihranek energije služi za več izračunov prihrankov hkrati - ob prehodu na novi energent, ali novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

 

Kalkulator Oceni prihranekS pomočjo kalkulatorja investitor pridobi informacije o prihrankih in vrednosti investicije za izbrano ogrevalno napravo, sončno elektrarno, električni avto. Uporaba kalkulatorja je preprosta. V kalkulator vnesete letno količino obstoječega energenta, letno količino električne energije, ter pridobite rezultat izračuna energetskih potreb objekta (kWh).

 

Energetski kalkulator je odlična izbira, če želite prihraniti

Opažamo, da se uporabniki brez definiranja prihrankov že ob zamenjavi energenta stežka odločijo za sebi primerno izvedbo ukrepov, še težje se odločajo za prehod na sončno elektrarno in električni avto. Najpogostje zato, ker jim razlike v prihrankih za njihov primer objekta niso jasne. Višina investicije je na prvi pogled pri obnovah ogrevalnega sistema visoka in ne preveč mikavna. Ob zamenjavi sistema za ogrevanje investitorji potrebujejo pomoč energetskih strokovnjakov, vendar ob tem ni nujno, da bodo za njihov primer investicije pridobili primerjavo prihrankov za različne energente in s tem sprejeli zares pravo odločitev.

Ker uporabniki iščejo informacije o možnih prihrankih za več energetskih ukrepov hkrati, smo v uredništvu revije Varčujem z energijo zasnovali novi energetski Kalkulator Oceni prihranek energije  Kalkulator vam izračuna prihranke ob zamenjavi ogrevalnega sistema ter poda izračun za prihranke ob prehodu na energetsko samooskrbo (toplotna črpalka, sončna elektrarna, električni avto).  

  

Energetski kalkulator vas o prihrankih obvesti na elektronsko pošto

Energetski kalkulator uporabniku omogoči, da prihranke z izračuni prejme na naslov elektronske pošte. Dodatno lahko s pomočjo energetskega kalkulatorja pridobi informacije o vrednosti investicije za izbrano ogrevalno napravo, sončno elektrarno, električni  avto, če izpolni obrazce v spletni aplikaciji revije Hitro do ugodne ponudbe. Kalkulator zajema več kot 30 izračunov za različne ukrepe varčevanja z energijo, uporaben je za gospodinjstva in poslovne uporabnike.  V izračune so vključeni prehodi na vse ogrevalne sisteme; peč na polena, toplotna črpalka, plinska peč, ir paneli (razen peč na kurilno olje).


Kalkulator pomaga do informacij ob prehodu na novi energent, učinkovitejši sistem ogrevanja, samooskrbo s sončno elektrarno in električni avto.


Navodila za uporabo kalkulatorja Oceni prihranek energije:

Korak 1 - v energetski kalkulator vnesete letno količino obstoječega energenta, letno količino električne energije ter pridobite rezultat izračuna energetskih potreb objekta (kWh).

energetski kalkulator oceni prihranek

Korak 2 - v energetskem kalkulatorju izberete novo želeno vrsto ogrevalnega sistema in za prehod iz obstoječega na nov energent pridobite izračun prihrankov.

energetski kalkulator zamenjava ogrevanja

Korak 3 - nadaljujete in pridobite izračun prihrankov/stroškov, v primeru vgradnje sončne elektrarne.

energetski kalkulator soncna eektrarna elektricni avto

Korak 4 - vnesete še količino opravljenih km letno ter pridobite izračun prihrankov/stroškov, ob prehodu na električni avto.

Za več informacij pišite na uredništvo revije Varčujem z energijo - energetski.svetovalec@siol.net

 


Energetski kalkulator spada pod okrilje revije Varčujem z energijo

Revija Varčujem z energijo kot edina brezplačna energetska publikacija letno doseže petino aktivne populacije in v Sloveniji nima konkurence. Visoko interaktivne spletne revij so na spletnem portalu varcevanje-energije.si brezplačno dostopne pod ARHIV REVIJ, ki jih trajno ne umikamo. Revijo razpršeno distribuiramo po vsej Sloveniji v specializiranih tehničnih maloprodajnih trgovinah, z direktno nenaslovljeno pošiljko in na specifičnih sejmih. Kot edini energetski brezplačnik je na voljo vsem, ki se želijo izobraziti na tem področju. 

Revija kot edini energetski brezplačnik izhaja 14. leto. Letno izideta dve tiskani številki revije in štiri spletne revije. Ker določen del populacije, posebno starejša populacija, ni enako prisotna na spletu kot mlajša populacija, je zanje tiskana revija dobrodošel pripomoček. Storitve stalno izboljšujemo. Uporabniki se lahko na portalu informirajo o napravah za zmanjšanje porabe energije ali koristijo uporabne aplikacije za pridobitev ponudb ogrevalne, hladilne ali prezračevalne tehnike. Za toplotne črpalke so na portalu predstavljeni vsi renomirani ponudniki.

Pomembna prednost revije in portala je vzpostavljanje stika z vedno novimi uporabniki, ki jih zanima ogrevanje, hlajenje in prezračevanje objektov. Za tehnologije ogrevanja , prezračevanja in hlajenja na iskalnem omrežju Google dosegamo TOP pozicije za več kot 1.300 ključnih iskanj. Večina obiskovalcev portala je dosežena z organskim dosegom.  Zavedamo se resnosti podnebnih sprememb, nevarnosti segrevanja ozračja, ter negativnega okoljskega vpliva na zdravje vseh nas. Prepričani smo, da le dobra informiranost o naprednejših oblikah ogrevanja in mobilnosti predstavlja ključ do trajnostne družbe.

    
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.