Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik z podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba za prezračevanje, hlajenje in ogrevanje je sedaj dosegljiva po ugodnih cenah, ki se jih izplača preveriti. Posebej zanimiv je njihov produkt lokalni rekuperator Hansen. Pogosta vprašanja povezana s prezračevanjem in prezračevalnimi sistemi, kakšne so prednosti in kakšni so stroški izvedbe, predstavljamo v nadaljevanju.

 

Lokalni rekuperator

Blagovna znamka prezračevalnih sistemov Blagovna znamka prezračevalnih sistemov z rekuperacijo Hansen sledi visokim ekološkim smernicam, ob vgradnji lokalnega prezračevalnega sistema ste upravičeni do 20 % povračila stroška investicije.

Težave hladnih in hkrati slabo prezračevanih hiš so preteklost - rešitev je lokalni rekuperator

Povsem razumljivo je, da zrakotesni objekti potrebujejo prezračevanje. Ker v  večini  starejših objektih ni mogoče  kar tako speljati  kanalskega centralnega prezračevanja, je potrebno iskati preprostejše rešitve. Tisti uporabniki, ki so  za prezračevanje vgradili lokalni rekuperator vedo, da je sistem učinkovit in  upraviči investicijo. Praksa kaže, da  lokalni rekuperator, ki se vgradi v steno posamičnega prostora,  ugodno nadomesti centralni prezračevalni sistem.

Če vam prevelika vlaga v prostoru povzroča težave, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik z podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba za prezračevanje, hlajenje in ogrevanje je sedaj dosegljiva po ugodnih cenah, ki se jih izplača preveriti.

 baner prezracevanje

Slovenska blagovna znamka prezračevalnih sistemov Hansen

Sistemi lokalne rekuperacije zraka niso nova tehnologija, le-ti učinkovito izmenjujejo zrak mnogih objektov po vsej Sloveniji.

Direktor podjetja Tersus, Srečko Artač, pojasni kaj je bilo njihovo vodilo razvoja tega novega lokalnega rekuperatorja: "Rekuperacija se je danes že dodobra uveljavila kot preprosta in energijsko učinkovita izmenjava zraka v objektih. Naši kupci, ki porebujejo novo ogrevanje, potrebujejo tudi zdravo klimo. Ta prezračevalni sistem, z visoko kakovostjo izvedbe, poskrbi za stalno čist zrak v prostoru. Predstavlja pomemben vidik sodobne gradnje, saj prispeva k boljši kakovosti bivanja in hkrati varčevanju z energijo. Montaža je hitra in enostavna, prostor pa se prezračuje brez energijskih izgub. Vračanje toplote s prezračevanjem omogoča  keramični izmenjevalnik toplote (rekuperator), ki črpa topel zrak iz prostora, zbrano toploto shranjuje, nato pa toploto oddaja v hladnejši zunanji zrak. Ob tem se svež zunanji zrak v rekuperatorju tudi filtrira. Naši rekuperatorji Hansen so uvrščeni na seznam Eko sklada, ob nakupu parnega števila rekuperatorjev, ki so povezani v en sistem, ste upravičeni do 20 % povračila stroška investicije ter 2 let garancije."

 

Lokalni rekuperator HANSEN PRO 150

Sl HANSEN Eco 150

 • G3 filter zraka
 • senzor svetlobe
 • avtomatski zaklop
 • 3 hitrostne stopnje
 • brezžična povezava
 • senzor vlage v prostoru
 • upravljanje preko daljinskega upravljalnika
     

Sl. HANSEN Pro 160

 • avtomatske zaklopne lopute
 • 2 filtra zraka
 • senzor vlage
 • senzor svetlobe
 • 5 hitrostnih stopenj
 • indikator za čiščenje filtra
 • funkcija samodejnega delovanja
 • brezžični priklop
 • upravljanje preko daljinskega upravljalnika
 • več načinov delovanja: avtomatski, ročni, nadzorni

Lokalni rekuperator HANSEN Pro 160

Posebnosti lokalnega rekuperatorja HANSEN

Lokalni rekuperator Hansen odlikuje poseben brezkrtačni motor z nizko porabo energije, 15-cm dolga keramična kocka ter loputa z avtomatskim zaklopom, ki v stanju mirovanja preprečuje vstop zunanjega prahu. Lokalni rekuperator, z vgrajenim G3 filtrom zraka, omogoča 3 hitrostne stopnje delovanja, ima vgrajen avtomatski zaklop, hkrati tudi senzor vlage.

Po potrebi lahko sami upravljate pretok zraka in uravnavate vlago, senzor vlage vam omogoča nastavitev različnih stopenj zračne vlažnosti.

Rekuperatorje je mogoče žično ali brezžično povezati v en sistem upravljanja preko stenskega kontrolerja ali daljinskega upravljalnika. Menjava filtrov je preprosta, indikacijska lučka opozori na potrebo po menjavi. Produkt je kakovostno izdelan in estetsko oblikovan, z ugodnim razmerjem kakovost cena. Montaža je čista, z minimalnim posegom v prostor. Z brezžično pov­ezavo enot se je moč izogniti dodatnemu vrtanju po stenah, saj rekuperator upravljamo preko daljinskega upra­vljalnika. Vgradnja se vrši v zidno odprtino širine 10 in 16 cm. Širina zidu, v katero montiramo lokalni rekuperator, je prilagodljiva (med 25 cm in 100 cm).

 Prezracevalni sistem HANSEN vgradnja

Prezračevalni sistem Hansen se zmontira hitro in enostavno tudi v starejših objektih


Za prezračevanje domov, počitniških objektov,  ter tudi poslovnih zgradb se je lokalno prezračevanje izkazalo za optimalno učinkovito. Težave, kot so vlaga, plesen na steni, cvetni prah ter zatohlost v prostorih, so mnogi odpravili ravno s prezračevalnimi sistemi.


Lokalni rekuperator – pogosta vprašanja

Kako je uveljavljeno prezračevanje z lokalno rekuperacijo, kakšne so prednosti in kakšni so stroški izvedbe, nam je pojasnil predstavnik podjetja Tersus, Srečo Artač, ki dobro pozna problematiko. Z lastnimi rekuperatorji so opremili že več sto stanovanjskih objektov.

 

lokalni rekuperator hansen Sreco artac

Srečko Artač, direktor podjetja Tersus

Kaj v praksi opažate, kdaj so lokalni rekuperatorji dobra rešitev pri prezračevanju stanovanj, katerim stavbam jih priporočate?

Prednosti lokalne rekuperacije so preprosta in hitra vgradnja, visoka učinkovitost in prilagodljivost. Lokalno prezračevanje je namenjeno za vgradnjo v bivalne prostore, počitniške objekte in pisarniške prostore. Težave z vlago se po naših izkušnjah v večini primerov močno izboljšajo, če že ne povsem odpravijo. Na vse to pa seveda vplivajo kakovost, vrsta in način gradnje hiše, bivalne navade, hidroizolacija objektov, predvsem pa toplotni mostovi.

 

Kako deluje lokalni rekuperator, ali potrebuje napajanje z električno energijo, kakšni so stroški delovanja, ter ali poznamo več vrst?

Lokalni rekuperator deluje s pomočjo visoko učinkovitega aksialnega ventilatorja, ki za napajanje potrebuje priklop na električni priključek. Poraba energije je zanemarljiva in je ob neprestanem delovanju 365 dni znaša le nekaj evrov na enoto. Deluje po načelu vračanja energije. Pri lokalnih rekuperatorjih se uporabljajo keramični izmenjevalniki, ki shranjujejo energijo odpadnega zraka in jo po spremembi cikla – smeri pretoka zraka oddajo svežemu vpihanemu zraku. Za delovanje potrebujejo električno energijo. Večinoma so v prodaji rekuperatorji z uporabo dvosmernega motorja in ciklom delovanja 70 sekund, na voljo pa so tudi lokalne naprave pa prezračevanje z dvema motorjema. Pri teh napravah se en uporablja koristi za vpih, drugi za izpih zraka. Za vgradnjo teh tipov naprav potrebujemo večje izvrtine v steni.

 

lokalni rekuperator hansen delovanje

Lokalni rekuperator smer črpanja zraka ali vpihovanja zamenja vsakih 70 sekund (odvisno od izbire načina delovanja). Prvi cikel: zrak skozi keramično kocko iz notranjosti potuje ven iz prostora. Drugi cikel: rekuperator črpa zrak od zunaj, ta se v keramični kocki prefiltrira in ogreje. Tako v prostor vpihujemo svež in primerno ogret zrak.

 

Kam ga je optimalno vgraditi, od česa je odvisno število, kakšni so posegi v stene?

Običajno se rekuperatorji vgrajujejo ob okno, približno 25–30 cm od stropa, običajno se v povprečno veliko hišo vgradi 6–8 enot. Ventilatorji za prezračevanje se vgrajujejo s strojem za diamantno vrtanje, s premerom izvrtine 162 mm. Odvisno od tipa gradnje traja čas vgradnje ene enote 2 do 3 ure.

 

Kako vzdržljiva je naprava, kaj spada pod redno vzdrževanje in kako dolga je življenjska doba?

Same naprave so izredno zanesljive, število okvar je zanemarljivo. Redno vzdrževanje pomeni čiščenje filtra in samega keramičnega izmenjevalnika. To se običajno opravi vsakih nekaj mesecev oz. ko nas na to opozori signal na napravi. Izredno pomembno je, da so naprave zasnovane tako, da je dostop do filtrov in keramičnega izmenjevalnika kar se da preprost, s čim manj vijačenja.

 

Lokalni rekuperatorji so upravičeni do subvencij, kolikšna je subvencija za povprečno veliko stanovanjsko hišo?

Naprave so uvrščene na seznam za pridobitev subvencije Eko sklada. V našem primeru je do subvencije upravičena stranka, ki vgradi parno število ( 2, 4, 6 …) med seboj povezanih enot. Sicer so subvencije odvisne od razpoložljivosti sredstev in aktualnih razpisov Eko sklada. Subvencija se prizna v višini do 20 % investicije, za stanovanjsko hišo to pomeni 800–1000 evrov.

 

Kakšna je cena lokalnega rekuperatorja

Cena posamičnega rekuperatorja z osnovno vgradnjo in upoštevanim 9.5% DDV znaša cca. 600,00 EUR, ob upoštevanju subvencije v višini 20 %, pa to pomeni strošek vgradnje manj kot 500,00 € na enoto.


 Vas zanima investicija v lokalni rekuperator Hansen? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


TERSUS d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.